یکشنبه, مهر ۸, ۱۴۰۳

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی فعلا به صلاح کشور نیست

ففیاض بخش وزارت صنعت ارز 4200 تومانی

نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان طرح آماده بهره‌برداری داریم که شامل واحدهای مس، کاتد، پتروشیمی و صنایع معدنی است که از ۱۰ تیر ماه به عرصه تولید وارد خواهند شد.

معاون وزیر صنعت در نشست خبری در خصوص برنامه‌های این وزارتخانه برای روز ملی صنعت گفت: با تاکیدات وزیر صنعت، برگزیدگان این روز از امتیازات خاصی برخوردار خواهند بود.

به گزارش تعاون آنلاین، محمدرضا فیاض‌بخش ادامه داد: هدف از برگزاری این روز، معرفی افراد شاخص و کسانی است که گام موثر برای تولید برداشتند و مرور دستاوردهای سال ۹۷ است. در این روز از برگزیدگان ملی ۱۵ رشته تقدیر خواهد شد و ۵۰ تا ۵۵ نفر از منتخبان در رشته‌های برق، لوازم خانگی، صنایع غذایی، دارویی، سلولزی، ماشین‌سازی و خودرو مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

فیاض بخش در خصوص نظر وزارت صمت درباره حذف ارز دولتی بخصوص در شرایطی که تولید کنندگان برای تأمین مواد اولیه خود با مشکل تامین ارز روبرو هستند گفت: موضوع قیمت ارز چیزی نیست که در یک برهه خاص بتوان در مورد آن تصمیم گیری کرد و در یک لحظه آن را عملیاتی نمود بلکه با توجه به شرایط باید تصمیم گرفت و بهترین روش را انتخاب کرد که در این رابطه سه نظریه وجود دارد مبنی بر اینکه دلار ۴۲۰۰ تومانی پرداخت شود، عرضه آن متوقف شود و اگر قرار است این ارز های ارزان توزیع شوند، روند توزیع آنها تا کی ادامه داشته باشد. این سه موضوع در حال بررسی و بحث است.

وی تصریح کرد: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در زمانی موثر است که شرایط ایران به لحاظ بین المللی و منطقه‌ای مساعد باشد و جامعه نیز اجازه دهد که این تصمیم به بهترین شکل انجام گیرد. وضعیت کشور در توزیع مواد اولیه نیز مساعد باشد. برای هر گونه تصمیمی در مورد سیاست ارزی باید تمام جوانب در تهیه، توزیع و تولید و عرضه کالاها در نظر گرفته شود و هماهنگی نهایی با جامعه به عمل آید.

مشاور وزیر صنعت گفت: وزارت صنعت سه گام اصلی را به عنوان سیاست امسال خود در صنعت در نظر گرفته است. درگام اول تلاش بر این است که هیچ واحد صنعتی در حال تولید تعطیل یا نیمه تعطیل نشود. گام دوم آن است که واحدهای صنعتی که به هر دلیلی بخشی از ظرفیت تولید خود را از دست داده‌اند احیا شوند و به حداکثر تولید برسند و گام سوم آن است که واحدهایی که به هر دلیلی اعم از مدیریت و یا امکانات تهیه مواد اولیه با نقصان مواجه هستند کمبودهایشان برطرف شود.

معاون وزیر صنعت در خصوص عدم همخوانی قیمت کالاها در مبادی تولید و عرضه ادامه داد: نحوه قیمت‌گذاری یک رویه متداول و مشخص دارد که مرجع تصمیم گیری‌های درباره آن، ستاد تنظیم بازار است که نماینده‌های دستگاه های مذکور در آن حضور دارند و شرایط روز اقتصاد را بررسی کرده و در مورد قیمت تصمیم می‌گیرند.

فیاض بیان کرد: سازمان حمایت بر این روند نظارت می‌کند و امیدواریم بتوانیم واقعی شدن قیمت‌ها را در سطح جامعه داشته باشیم تا کالا با قیمت مناسب به دست مصرف کنندگان برسد.

در ادامه این نشست خبری، سید محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت و معدن با اشاره به برگزاری مراسم روز صنعت گفت: ۱۰ سال است که چنین مراسمی برگزار می‌شود و این سال‌ها مقارن شده با یک تحریم هوشمند از سوی کشورهای متخاصم، اما فعالین صنعت توانستند با هوشمندی خود را از آسیب محفوظ نگه دارند و علاوه بر ایجاد اشتغال، مایحتاج کشور را نیز تامین کنند. اکنون نیز واحدهای صنعت و کشاورزی با تمام تلاش توانسته‌اند به فعالیت خود ادامه دهند.

 

 

درج دیدگاه