یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳

افزایش ۷۶۴ درصدی صدور مجوز نهادهای کارآفرینی گیلان در دولت سیزدهم

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، «سیاوش آقاجانی» در نشست خبری و مراسم تجلیل از خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار با تقدیر از حمایت رسانه های استان، اظهار کرد: باتوجه به گستردگی حوزه فعالیت این اداره کل در بخش تعاونی‌ها، حوزه روابط کار، ایمنی، امور اجتماعی به ویژه حوزه […]

به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، «سیاوش آقاجانی» در نشست خبری و مراسم تجلیل از خبرنگاران به مناسبت روز خبرنگار با تقدیر از حمایت رسانه های استان، اظهار کرد: باتوجه به گستردگی حوزه فعالیت این اداره کل در بخش تعاونی‌ها، حوزه روابط کار، ایمنی، امور اجتماعی به ویژه حوزه کارگری و رفاه، اشتغال و غیره تلاش کردیم انتقادات سازنده را پذیرا باشیم.

آقاجانی فضای رسانه‌ای استان را مثبت و سازنده دانست و افزود : رسانه‌هایی که به برخی از اقدامات این اداره‌کل انتقاداتی داشتند نیز در بسیاری از موارد در بیان مطالب جوانب انصاف را رعایت کردند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با تشریح اهم اقدامات اداره کل در دولت سیزدهم گفت : در این استان ۷۷ هزار و ۷۴۴ مورد تقاضای شغل در سامانه رصد با همکاری دستگاه‌های اجرایی در دولت سیزدهم ثبت شد درحالی که این رقم در سه سال پایانی دولت دوازدهم ۵۴ هزار و ۷۸۴ شغل بود.

وی افزود: اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان هزار و ۳۴۰ طرح اقتصادی را برای دریافت تسهیلات جزء ۲ بند (ب) تبصره ۱۶ معرفی کرد که در دولت قبل در این خصوص تسهیلات اشتغالزایی کارسازی و ابلاغ نشده بود.

آقاجانی یادآورشد: از محل تبصره ۱۸ نیز ۵۸۵ طرح تسهیلات دریافت کردند که این مورد نیز در برنامه های ابلاغی دولت قبل وجود نداشت. همچنین در پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی نیز طی سه سال گذشته هزار و ۵۷۰ مورد تسهیلات به افراد پرداخت شد که رشدی ۵۳ درصدی نسبت به سه سال پایانی دولت دوازدهم داشت.

وی اضافه کرد: در دولت سیزدهم ۱۲۱ مجوز برای ایجاد نهادهای کار آفرینی نیز صادر شد که در مقایسه با سه سال پایانی دولت دوازدهم این رقم افزایشی ۷۶۴ درصدی داشت.

آقاجانی در بخش دیگری از سخنان خود از شناسایی هزار و ۱۲۳ نفر نیروی کار غیرمجاز خارجی در دولت سیزدهم خبر داد و افزود: این رقم در مقایسه با سه سال پایانی دولت دوازدهم ۱۸۹ نفر نیروی کار غیرمجاز خارجی شناسایی شدند با ۴۹۴ درصدی رشد همراه بود.

وی گفت: مشکل استان در بخش بکارگیری اتباع غیرمجاز خارجی به دلیل عدم تناسب حقوق با مشاغل است لذا به کارفرمایان توصیه می کنیم به جای به کارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز با حقوق کم؛ از نظام مزدی مناسب برای جذب و حفظ نیروی کار داخلی استنفاده نمایند.

وی اضافه کرد: شرایط کارگاهی این استان به لحاظ تنش های کارگری نیز با چند سال قبل قابل مقایسه نیست و سیاست این اداره کل حل مشکلات کارگری بدون رودرویی کارگر با کارفرما بود و در این راستا اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان که در سال‌های گذشته معرفی به دادگاه نداشت طی ۳۰ ماه توانست بیش از ۲۰۰ کارفرمای متخلف را در راستای احقاق حقوق و مزایای کارگران به مراجع قضایی معرفی کند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان تصریح کرد: این اداره‌کل بزرگترین شرکت‌های استان را برای حل مشکلات کارگری به دستگاه قضایی معرفی کرد تا بتواند از ایجاد تنش در این واحدها جلوگیری کند و متولی مسائل کارگری آنها باشد که خوشبختانه در این بخش پاسخ مطلوبی نیز دریافت کردیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، از انجام ۳۹ هزار و ۴۶۳ فقره بازرسی از کارگاه ها در دولت سیزدهم خبر داد و اضافه کرد: با به کارگیری ۲۸ بازرس کار، ۲۲ هزار و ۳۱۵ فقره بازرسی ادواری و ۶۰۳۰ فقره بازرسی از کارگاه‌های پرخطر انجام شده است.

وی همچنین از برگزاری ۹۵ هزار و ۸۷۴ نفرساعت دوره های آموزش حفاظت فنی و ایمنی در کارگاه‌ها خبر داد.

آقاجانی با اشاره به تشکیل ۳۳ شورای اسلامی کار و ۱۱ انجمن صنفی کارگری و ۱۷ انجمن صنفی کارفرمایی طی سه سال گذشته، خاطرنشان کرد: تشکلات کارگری به حفظ تعامل بین کارگر و کارفرما کمک می کنند و علاوه بر پیگیری مطالبات کارگران، اجازه خدشه وارد شدن به تولید را نمی دهند.

وی از فعالیت یک کانون استانی بازنشستگان و ۱۷ کانون شهرستانی بازنشستگان در گیلان خبر داد و تصریح کرد: گیلان دارای ۴۷ شورای اسلامی کار است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان این دستگاه را مرجع کارگران در تحقق مطالبات قانونی دانست و اضافه کرد: طی سه سال گذشته ۳۴ طرح طبقه بندی جدید مشاغل را ایجاد کردیم که در دولت قبل صفر بود؛ در واقع کارگران براساس توانایی ها و ویژگی‌های شغلی شان حقوق متناسب را دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه ۲۵۰۰ تعاونی فعال و در دست تشکیل در سطح استان داریم، عنوان کرد: طی سه سال گذشته ۱۵۲۳ میلیارد ریال تسهیلات به ۴۲ طرح مصوب تعاونی پرداخت شد.

آقاجانی با اشاره به اصلاح و ابلاغ سند توسعه تعاون در دولت سیزدهم، عنوان کرد: بعد از ۱۲ سال شورای عالی و شورای استانی توسعه تعاون در دولت شهید رئیسی تشکیل شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، با بیان اینکه دولت سیزدهم در سال اول دو همت، در سال دوم سه همت و در سال آخرهشت همت تسهیلات ویژه بخش تعاون را مصوب کرده است، افزود: در دولت سیزدهم ۱۰۹ تعاونی راکد و غیر فعال احیا شد؛ همچنین پنج تعاونی توسعه و عمران شهرستانی را طی ۳۰ ماه گذشته تشکیل دادیم.

وی برنامه ریزی و نظارت بر ارائه خدمات سلامت روانی و اجتماعی از طریق صنوف برای ۲۵ هزار نفرساعت از جامعه کار و تولید استان و تاسیس و راه‌اندازی ۲۹ خانه و مرکز بهداشت کارگری در بنگاه های اقتصادی را از جمله اقدامات مهم حوزه اجتماعی این اداره کل دانست و بیان کرد: در طول سال برنامه های فرهنگی و اجتماعی و ورزشی متنوع برای جامعه کارگری استان اجرا می‌شود.

آقاجانی با اشاره به اتصال ۴۷۹ شعبه فروشگاه‌های زنجیره ای و ۵۲۵۹ شعبه فروشگاه‌های خرد به شبکه ملی اعتبار جهت خرید با کالابرگ الکترونیکی در سطح استان، متذکر شد: از ابتدای آغاز طرح تاکنون بیش از ۴۴ هزار میلیارد ریال خرید کالابرگی انجام شده است.

وی همچنین از برخورد با ۳۶۱ فروشگاه متخلف در بخش کالابرگ خبر داد و تاکید کرد: شبکه ملی اعتبار زیرساخت مهم کشور در حوزه رفاه اجتماعی بوده و یکی از زمینه‌های دولت الکترونیک است.

درج دیدگاه