جمعه, اردیبهشت ۷, ۱۴۰۳

بیشترین نرخ بیکاری از آن کدام فارغ التحصیلان است؟

تنها ۵۵ درصد از جمعیت فارغ التحصیلان ایرانی فعال اقتصادی هستند . به گزارش تعاون آنلاین، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با اعلام این مطلب افزود: آمار جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در سال گذشته، ۱۲ میلیون و ۱۳۸ هزا و ۹۸۰ نفر گزارش شده است که فقط ۵۵ درصد […]

تنها ۵۵ درصد از جمعیت فارغ التحصیلان ایرانی فعال اقتصادی هستند .

به گزارش تعاون آنلاین، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با اعلام این مطلب افزود: آمار جمعیت فارغ التحصیل یا در حال تحصیل در سال گذشته، ۱۲ میلیون و ۱۳۸ هزا و ۹۸۰ نفر گزارش شده است که فقط ۵۵ درصد از این جمعیت فعال اقتصادی هستند.

حسن نوری با اشاره به اینکه حدود ۵/۵ میلیون دانشجو در کشور یعنی معادل ۴۵ درصد از جمعیت دانشجویی ما، جمعیت غیر فعال اقتصادی است، اضافه کرد: معضل بیکاری در اینجا نهفته شده است و باید برای اشتغال این افراد برنامه ریزی شود.

اشتغال فارغ التحصیلان یکی از مهمترین مشکلاتی است که این روزها اقتصاد کشور با آن دست به گریبان است .

بیکاری ایران با تغییر جهت به سمت فارغ التحصیلان نشان از آن دارد که ظرفیت های اقتصاد برای دانشگاهیان چندان مناسب نیست . وی در ادامه سخنان خود به موضوع بیکاری فارغ التحصیلان پرداخت و با تاکید بر اینکه رشته‌های دانشگاهی کاربردی در بازار اشتغال ندارد، تصریح کرد: متاسفانه نیمی از فارغ التحصیلان و یا دانشجویان در حال تحصیل بیکار مطلق بوده و علاقه‌ای به ایجاد کسب و استفاده از طرح تسهیلات اشتغال زایی ندارند.

کرمانشاه رکورددار بالاترین نرخ بیکاری

وی با اشاره به اینکه کرمانشاه بالاترین نرخ بیکاری در کشور و استان مرکزی پایین‌ترین نرخ را دارد، گفت: تا پایان سال ۹۵، حدود صد هزار نفر دانشجو در خراسان شمالی مشغول به تحصیل بوده‌اند که طبق آمار جمعیت غیر فعال ۳۷ هزار و ۳۲۵ نفر و فعالان اقتصادی نیز ۵۷ هزار نفر بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در رشته‌های علوم کامپیوتر نرخ بیکاری ۴۱.۴ است و گروه مهندسی با نرخ بیکاری ۲۱ اشباع شده است، تصریح کرد: رشته‌هایی مانند علوم تربیتی، دامپزشکی و در مجموع رشته‌های علوم انسانی کمترین متقاضی و در عین حال کمترین نرخ بیکاری را دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اما خبرهایی در خصوص ظرفیت های ایجاد شغل دارد.وی با بیان اینکه تسهیلات قرض الحسنه ۴ درصد به متقاضیان مشاغل خانگی پرداخت می‌شود، گفت: همکاری جهاد دانشگاهی و اداره کار خراسان شمالی در حوزه مشاغل خانگی تحول آفرین است.

وی  با اشاره به اینکه جهاد دانشگاهی آموزش و توانمندسازی کارآفرینان متقاضی مشاغل خانگی را بر عهده دارد، افزود: در حوزه مشاغل خانگی قرار است سه محصول ویژه خراسان شمالی از جمله گیاهان دارویی برند سازی شود.

وی یکی از رشته‌های مورد آموزش توسط جهاد دانشگاهی که تحت عنوان مشاغل خانگی حمایت می‌شود را رشته پرورش گیاهان دارویی عنوان کرد و ادامه داد: طبق تفاهم نامه، متقاضی کار به جهاد دانشگاهی خراسان شمالی مراجعه کرده و پس از طی کردن دوره مهارت درخواست وی در کارگروه تخصصی اشتغال استان مطرح و به بانک معرفی می‌شود.

وی اضافه کرد: شرط دریافت تسهیلات مشاغل خانگی گذراندن آموزش‌های لازم و دوره‌های توانمندسازی است.

وی با بیان اینکه دولت دوزادهم در آغازین روزهای کار به خوبی از مشاغل خانگی حمایت می‌کند، از مردم خواست تا برای اشتغال زایی و دریافت تسهیلات به اداره کار مراجعه نمایند.

نوری با بیان اینکه سهم خراسان شمالی از مشاغل خانگی ۲۰ میلیارد تومان است، افزود: این تسهیلات به ازای هر نفر تا سقف ۲۰ میلیون تومان است که با سود چهار درصد پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به منظور توسعه روستاها بانک سینا و پارسیان خراسان شمالی ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار دارند، اضافه کرد: این وام با سود هشت درصد و تا سقف دو میلیارد تومان به ازای هر طرح در خور توجه، پرداخت می‌شود.

سهم تسهیلات استان خراسان شمالی؛ ۱۹۰ میلیارد تومان

وی سهم خراسان شمالی از برنامه اشتغال فراگیر رسته‌های پر اشتغال را نیز ۱۹۰ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این تسهیلات با نرخ رایج ۱۸ درصد فعلی واگذار می‌شود که با اعطای یارانه سود آن به دو الی هفت درصد کاهش می‌یابد.

نوری رشته‌های گردشگری و صنایع دستی، گیاهان دارویی، فرش دستباف، تولیدات محصولات باغی و گلخانه‌ای، صنایع تبدیلی کشاورز، دامپروری، پرورش طیور، پوشاک و صنایع پلاستیک را از رشته‌هایی عنوان کرد که به زیر گروه‌های آن نیز تهسیلات پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۹ رسته ذکر شده مورد تأیید کارگروه اشتغال است و طرح متقاضی به شورای اشتغال معرفی و پس از تأیید بانک تسهیلات پرداخت می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: اعتبار طرح توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی عشایری و مرزی کشور ۶ هزار میلیارد تومان و با مشارکت بانک‌ها به ۱۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد که کارمزد آن ۶ درصد اعلام شده است.

وی تشکیل بازارچه دستاوردهای کارآفرینان دانش آموزان برای نخستین بار در خراسان شمالی، اجرای برنامه‌های ویژه در حوزه کارآفرینی بانوان و برپایی جشنواره‌های کارآفرینی در منطقه را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد و یادآور شد: کارآفرینی نیاز به کار مستمر دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نرخ بیکاری این استان را ۹.۹ درصد اعلام کرد و ادامه داد: نرخ بیکاری از میانگین کشوری پایین‌تر بوده و خوشبختانه در سه سال اخیر این نرخ رو به کاهش بوده است.

وی با بیان اینکه کارآفرینی اولویت اول اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: مشکلی برای ارائه تسهیلات کارآفرینی و توانمندسازی نداریم اما بسیاری از افراد خود علاقه به حضور ندارند.

درج دیدگاه