جمعه, فروردین ۳۱, ۱۴۰۳

رفع موانع قانونی حوزه تعاون با ورود رئیس مجلس

بهمن عبداللهی درباره جزئیات نشست اعضای اتاق تعاون با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روز سه شنبه(دیروز) نشست مشترکی با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان فراکسیون تعاون برگزار شد تا مشکلات تعاون مرتبط با قوه مقننه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رئیس اتاق تعاون ایران با تشریح جزئیات نشست مشترک با اعضای فراکسیون و رئیس مجلس شورای اسلامی از طرح مشکلات قانون بخش تعاون در این نشست خبرداد.

به گزارش تعاون آنلاین، بهمن عبداللهی درباره جزئیات نشست اعضای اتاق تعاون با رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: روز سه شنبه(دیروز) نشست مشترکی با حضور ریاست مجلس شورای اسلامی و تعدادی از نمایندگان فراکسیون تعاون برگزار شد تا مشکلات تعاون مرتبط با قوه مقننه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه رئیس مجلس شورای اسلامی می تواند در زمینه رفع موانع و چالش های قانونی بخش تعاون مساعدت کند این نشست به درخواست اتاق تعاون برگزار شد و رئیس مجلس نیز نظرات و راهکارهای خوبی پیشنهاد داد تا برخی از مشکلات بخش تعاون در حوزه قوه مقننه برطرف شود.

رئیس اتاق تعاون ایران افزود: مهمترین بحثی که در نشست مشترک با اعضای فراکسیون تعاون و رئیس مجلس مطرح شد مرتبط با عدم اجرای قوانین در این بخش بود؛ با توجه به اینکه یکی از ارکان و وظایف مهم مجلس شورای اسلامی نظارت بر حسن اجرای قوانین است و از طرفی بسیاری از قوانین مرتبط با بخش تعاون متاسفانه به مرحله اجرا درنیامده در این جلسه از آقای لاریجانی درخواست کردیم تا به کمیسیون های ذیربط دستور دهند که عدم اجرای قوانین را بررسی کنند.

وی با بیان اینکه مهمترین و محوری ترین قوانینی که در حوزه بخش تعاون اجرا نشده، قانون اجرای سیاست های اصل ۴۴ و سند توسعه بخش تعاون است افزود: هیچ کدام از این قوانین بالادستی تاکنون اجرا نشده در حالی که یکی از محوری ترین مباحث در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی توانمندسازی بخش تعاون و بخش خصوصی برای به عهده گرفتن امور تصدی گری دولت است اما متاسفانه اقدامی در این زمینه انجام نشده است که به همین دلیل همچنان دولت بر اقتصاد کشور حاکم است و بخش های تعاونی و خصوصی در حاشیه قرار دارند.

رئیس اتاق تعاون ایران با بیان اینکه وضعیت افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون از دیگر محورهای نشست اعضای اتاق تعاون با نمایندگان و رئیس مجلس شورای اسلامی بود، گفت: در قانون بودجه سنوات گذشته، مجلس دولت را مکلف کرده است تا برای حمایت از فعالیت های بخش تعاون و تامین مالی این بخش از محل فروش دارایی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون اقدام شود اما این اتفاق در دو، سه سال اخیر رخ نداده است.

وی افزود: در نشست دیروز(سه شنبه)، همچنین مشکلات مرتبط با تامین اجتماعی و مسائل بیمه ای بویژه مشاغل حوزه فرش و صنایع دستی مطرح شد.

عبداللهی با تاکید بر اینکه در مجموع دغدغه های بخش تعاون در حوزه وظایف قوه مقننه در این نشست مشترک مطرح شد، افزود: بر این اساس آقای لاریجانی قول مساعد داد تا نسبت به پیگیری این موضوعات اقدام کند.

رئیس اتاق تعاون ایران ادامه داد: برای پیگیری مشکلات بخش تعاون مقرر شد کمیته ای مرکب از اعضای اتاق تعاون ایران و فراکسیون تعاون مجلس نسبت به پیگیری موضوعات مطرح شده اقدام کنند و گزارش آن به رئیس مجلس شورای اسلامی برای اتخاذ تصمیمات مناسب ارائه شود.

آمادگی مجلس برای اصلاح قانون جهت تسهیل فعالیت تعاونی‌ها

رییس مجلس بر ضرورت تلاش بخش تعاون برای هدایت نقدینگی به سمت حوزه تولید و سرمایه‌گذاری تاکید کرد و از آمادگی مجلس برای اصلاح قانون جهت تسهیل فعالیت تعاونی‌ها خبر داد.

علی لاریجانی در دیدار با اعضای هیات رییسه اتاق تعاون کل کشور و روسای اتحادیه‌های تعاونی و اعضای فراکسیون تعاون مجلس با اشاره به جایگاه مهم و اساسی تعاونی‌ها در کشور گفت: قبول داریم که تعاونی‌ها در سطحی که قانون اساسی برای آن تعیین کرده قرار ندارند که به نظر من در این رابطه نقش قوانین به ویژه قانون تعاون بسیار قابل توجه است، حال به نظر می رسد که این قانون مزاحمت هایی را برای تشکیل تعاونی ها و روند فعالیت این تشکل ها ایجاد کرده است زیرا در شرایط کنونی شرکت های خصوصی در قیاس با تعاونی ها راحت تر و روان تر مشغول به کار هستند.

آمادگی مجلس برای اصلاح قانون جهت تسهیل فعالیت تعاونی ها

وی ادامه داد: در شرایط کنونی باید فکر و برنامه ریزی درستی صورت داد تا بخش تعاون در کشور سامان یافته و حضور افراد و سرمایه گذاران در این بخش ساده تر صورت گیرد البته در این رابطه اقداماتی نیز انجام شده به طوری که مجامع سهامی عام را با فرضیه و نصاب های مشخص، جز تعاونی ها قرار دادیم تا این بخش تا حدودی تقویت شود از این رو اعضای فراکسیون تعاون و نمایندگان مجلس برای بهبود وضعیت تعاونی ها و تسهیل روند فعالیت این بخش، آمادگی لازم را برای اصلاح قانون تعاون دارند.

لزوم همت تعاونی ها  در جذب نقدینگی‌ها در کشور

لاریجانی با بیان اینکه تعاونی ها باید با برنامه ریزی نسبت به جذب نقدینگی در کشور اقدام کنند، گفت: در شرایط کنونی میزان نقدینگی در کشور بسیار بالا است البته بسیاری از این منابع به دلیل آنکه مسیر مشخص و شفافی برای بهره گیری در تولید وجود ندارد به سمت بازارهای دیگر مانند ارز و طلا منتقل می شوند از این رو اتاق تعاون می تواند برنامه ریزی ویژه ای را برای جذب این منابع و سرمایه ها انجام دهد.

تعاونی‌ها نسبت به ایجاد شرکت‌های سهامی بزرگ برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های سودآور اقدام کنند

وی ادامه داد: اتاق های تعاون و بازرگانی در شرایط کنونی می توانند برنامه ای را تدوین کنند که براساس آن با ایجاد شرکت های سهامی عام بزرگ، سرمایه گذاری خوبی را در حوزه های سودآور مانند پتروشیمی و خودروسازی صورت دهند که این مسئله می تواند به جذب نقدینگی و هدایت آن به سمت تولید کمک شایانی کند، از این رو مجلس و مسئولان مرتبط در اتاق های تعاون و بازرگانی باید در این رابطه برنامه ریزی کنند.

تمام دستگاه ها برای ارتقای جایگاه صادرات فرش تلاش کنند

لاریجانی با اشاره به اهمیت حوزه صادرات فرش و ضرورت حمایت از این بخش گفت: قطعا باید تمام دستگاه ها برای ارتقای جایگاه صادرات فرش به کشورهای مختلف تلاش کنند، زیرا در شرایط کنونی این حوزه آسیب هایی دیده که باید برای رفع و بهبود آن برنامه ریزی کرد. البته متولیان این بخش نگرانی‌های مالی در مورد حضور در نمایشگاه های بین المللی و همچنین انجام تبلیغات برای فروش محصولات خود دارند، از این رو مجلس در بودجه سال جاری اعتبارات خوبی را برای جایزه های صادراتی در نظر گرفته است، از این رو وزارت صنعت، معدن و تجارت باید سهم حوزه فرش از این اعتبارات را مشخص کند تا فعالان این بخش بدون دغدغه مالی به فعالیت بپردازند.

رییس قوه مقننه کشور ادامه داد: اخیرا پیشنهادی را مطرح کردیم که خوشبختانه دستگاه‌های اجرایی در حال فراهم ساختن بسترهای اجرای آن هستند که براساس آن دستگاه‌های دولتی برای حمایت از محصول چای داخلی تشویق به استفاده از آن به جای محصولات خارجی می شوند، از این رو  ما روش را می توانیم برای حمایت از صنعت فرش نیز عملیاتی کنیم، به طور مثال کارت های اعتباری در نظر گرفته شود تا افراد برای تهیه فرش خود جهت تکمیل جهیزیه از آن استفاده کنند.

تعلل در روند پوشش بیمه ای قالیبافان تخلف است

وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در نشست امروز درخصوص عدم حمایت بیمه ای سازمان تامین اجتماعی از فرشبافان و قالیبافان گفت: اگر این سازمان در بحث بیمه کردن فرشبافان و قالیبافان تعلل و تخلفی می کند باید با آن برخورد شود،زیرا حمایت های بسیاری برای بهبود وضعیت سازمان تامین اجتماعی صورت گرفت.

لاریجانی در ادامه با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه امروز درخصوص مشکلات مرزنشینان گفت: قطعا مرزنشینان مشکلات بسیاری دارند که باید برای حل آنها تلاش و برنامه ریزی صورت گیرد.

مصوبه ویژه مجلس برای توسعه اشتغال در روستاها

رییس مجلس شورای اسلامی بر لزوم توسعه روستاها تاکید کرد و گفت:مجلس برای توسعه روستاها مقرر کرده تا تسهیلات کم سود برای سرمایه گذاران ارائه شود تا اشتغال درروستاها رونق بگیرد که قطعا تعاونی ها نیز جزو این حوزه محسوب شده و سهم این بخش از اعتبارات مذکور باید پرداخت شود.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه بخش تعاونی مسکن گفت:در شرایط کنونی مشکلات بسیاری برای سرمایه گذاران در این حوزه وجود دارد و عملا افراد برای گذراندن مراحل اداری باید کفش آهنی به پا کنند،البته در قانون برنامه توسعه تاکید شده که پنجره واحدی ایجاد تا براساس آن یک دستگاه متولی رسیدگی به امور شود.

درج دیدگاه