چهارشنبه, اردیبهشت ۵, ۱۴۰۳

رشد خطرناک تعدیل نیرو/ برای حمایت از کارگر باید خیال کارفرما را راحت کنیم

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: با رشد ۲۱ درصدی ریزش تعدیل نیرو در استان قزوین مواجه هستیم که این موضوع، خطرناک و نگران‌کننده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: با رشد ۲۱ درصدی ریزش تعدیل نیرو در استان قزوین مواجه هستیم که این موضوع، خطرناک و نگران‌کننده است.

به گزارش تعاون آنلاین، مسعود بابایی اظهار کرد: تقریبا هر ساله حدود ۶۰ واحد مشکل‌دار در استان قزوین داشتیم که طبق آخرین آمار امسال و تاکنون، ۶۴ واحد مشکل‌دار در استان قزوین وجود دارد که بین دو تا پنج ماه، معوقه پرداخت حقوق به کارگران دارند.

وی افزود: بر اساس تجربه و ارزیابی میدانی، واحدهایی که ریزش نیروی انسانی داشته‌اند در پروسه زمانی رصد شده‌اند و طبق بررسی‌ها باید گفت که ضریب تعداد نیروها به تعداد واحدها به دو و یا بزرگتر از آن برسد، نگران‌کننده است و با حساسیت، برنامه‌ریزی و اتخاذ تدابیر اقتضایی باید مدیریت اقتصادی حساس‌تر اجرا شود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به سرعت ریزش نیروی انسانی در واحدهای مختلف این استان ادامه داد: با رشد ۲۱ درصدی ریزش تعدیل نیرو در استان قزوین مواجه هستیم که این موضوع، خطرناک و نگران‌کننده است.

بابایی اضافه کرد: در دی ماه امسال ۷۸۲ نفر تعدیل نیرو از واحدهای مختلف استان قزوین صورت گرفت، این در حالی است که هر هفته آمار ریزش نیروی انسانی از فرمانداران شهرستان‌های استان قزوین أخذ می‌شود.

وی با اشاره به وجود حدود ۱۶ هزار بیمه‌شده در استان قزوین پیش از انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، بیش از ۲۲۰ هزار بیمه شده در استان قزوین داریم که حدود ۱۵۹ هزار نفر بیمه شده اجباری هستند.

بابایی با بیان اینکه در قانون کار قدیم  سال ۳۷ قراردادهای مدت معین وجود داشت، خاطرنشان کرد: تا سال ۶۹ کسی قرارداد مدت معین تعیین نمی‌کرد اما ازآن سال به بعد قراردادهای معین انتخاب شد و کسی که بیشترین ضرر را در این قراردادها می‌کند، کارگر است و ممکن است به قطع رابطه کاری برسد.

وی بیان کرد: اقتصاد باید به گونه‌ای باشد که کارفرما تضمین شود و قرارداد یک ساله با کارگر منعقد کند و دیگر کارگر نگران نباشد.

طلب قطعه‌سازان از صنایع خودروساز چند میلیاردی است

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین در خصوص پرداخت مطالبات واحدهای قطعه‌ساز از سوی صنایع خودرو توضیح داد: عمده صنعت خودرو در دست دو خودروساز بزرگ ایران خودرو و سایپا است که بر اساس آمار اعلامی از سوی وزارت صمت، تولید خودرو در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، کاهش قابل توجهی یافته است.

بابایی رقم طلب قطعه‌سازان استان قزوین از خودروسازان بزرگ کشور را چند میلیاردی ذکر و ادامه داد: به عنوان نمونه، یک واحد قطعه‌ساز که در آذر ماه اقدام به تعدیل ۱۴۱ نیرو کرده، از صنایع خودروساز ۲۵۰ میلیارد ریال طلب دارد که رقم قابل توجهی است و سرمایه در گردش را ازگردونه تولید خارج می‌کند و به ناچار باید به سمت دریافت تسهیلات بانکی روی آورد.

طرح کاج منقطع شده است

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین هم به اجرای طرح کاج در سال ۹۳ در این استان و پایلوت کشوری و شهرستان آبیک هم به عنوان پایلوت استانی گریزی زد و تصریح کرد: در این طرح که هدف شیوع‌شناسی اعتیاد در کارگران بود، ۱۱ هزار جامعه آماری از شرکت‌هایی که رندومی و تصادفی بود، انتخاب شد و از ۷۲۰ نمونه برداشت تصادفی صورت گرفت.

درج دیدگاه