شنبه, اردیبهشت ۱, ۱۴۰۳

روزی ۶۳۰۰ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان می دهند

برآورد سازمان بین المللی کار نشان می دهد، مرگ و میر ناشی از حوادث کار معادل چهار درصد تولید ناخالص ملی کشورها برآورد می شود.

مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت:در هر ۱۵ ثانیه یک نفر(روزانه ۶۳۰۰ نفر)در اثر حوادث و بیماری های ناشی از کار جان خود را از دست می دهد.

علی مظفری در پنجمین روز از هفته پژوهش و فناوری در نشست ‘آموخته ها از حادثه انفجار زمستان معدن یورت استان گلستان’ که در محل وزارت کار با اشاره به ایمنی و بهداشت کار در سطح جهان افزود: برآورد سازمان بین المللی کار نشان می دهد، این رقم معادل چهار درصد تولید ناخالص ملی کشورها برآورد می شود.

مظفری با اشاره به اینکه سالیانه ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر در اثر حوادث و بیماریهای ناشی از کار در جهان می میرند، گفت: تعداد بیماری های ناشی از کار ۶ برابر حوادث ناشی از کار است .

وی افزود: در کشورهای امریکا سالانه ۴۵۸۵ نفر، کانادا ۳۶۲ نفر، آلمان ۶۰۵ نفر، اسپانیا ۲۶۰ نفر، ژاپن ۹۲۸ نفر، سنگاپور۶۶ نفر و ترکیه ۷۴۵ نفر در اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست می دهند.

به گفته وی میزان مرگ و میر ناشی از کار در ایران در سال ۱۳۸۹ را برابر با ۱۱۶۷نفر،سال ۱۳۹۰برابر با ۱۲۷۳نفر،سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۱۹۹نفر،سال ۱۳۹۲ برابر با ۱۰۹۲نفر،سال ۱۳۹۳ برابر با ۱۰۸۴نفر ،سال ۱۳۹۴ برابر با ۹۰۳نفر و سال ۱۳۹۵ برابر با ۸۱۴ نفر عنوان کرد.

مدیر کل بازرسی کار ادامه داد: روزانه به طور متوسط ۲.۲ نفر در اثر حوادث ناشی از کار روزانه و حداقل ۶ برابراین رقم بر اثر بیماری های ناشی از کار فوت می کنند. پرداخت غرامت مستقیم به حادثه دیدگان ناشی از کار سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۵ معادل ۵۸۰ میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: همچنین هزینه های حوادث و بیماری های ناشی از کار، معادل ۴تا ۶ درصد تولید ناخالص ملی کشورها تخمین زده می شود.

مظفری برآورد هزینه های مستقیم حوادث و بیماری های شغلی در ایران را (تولید ناخالص کشور حدود ۵۰۰ میلیارد دلار) چهار درصد تولید ناخالص ملی معادل ۲۰ میلیارد دلار را عنوان کرد.

معادن ذغالسنگ

وی مرگ و میرهای ناشی از معادن ذغال سنگ در جهان را بالا دانست و گفت: از سال ۱۳۷۲ به بعد حوادث متعددی در معادن ذغال سنگ ایران رخ داده است که حدود ۱۰۵نفر برآورد می شود اما بیشترین تعداد در معدن یورت به میزان ۴۳نفر بوده است.

وی متوسط نرخ تلفات جانی در معادن جهان را هشت برابر سایر مشاغل دانست و گفت:میزان تولید زغالسنگ در جهان طی ۳۰ سال گذشته دو برابر شده است .

وی خطر عمده در معادن زغالسنگ را انفجار گاز متان و گرد زغال عنوان کرد و گفت: در سال ۱۳۹۵ در ایران ۴۲نفر فوت،۱۱نفر نقص عضو و هشت نفر قطع عضو در معادن کشور اتفاق افتاد.

مظفری کل شاغلان در معادن ایران را ۹۱هزار ۲۱۱ نفر عنوان کرد و گفت: ۹ هزار و ۹۹۵ نفر در معادن ذغالسنگ شاغل هستند. به گفته وی کل معادن ایران پنج هزار و ۲۱۴ معدن است که ۹۱ معدن آن ذغالسنگ هستند.

معدن یورت

مظفری افزود: معدن ذغالسنگ یورت در سال ۱۳۷۴تاسیس شد که ظرفیت تولید آن سالانه ۷۵هزار تن است اما سالانه ۲۲هزار و ۵۰۰ تن ذغالسنگ به طور متوسط استحصال می شود.

وی با بیان اینکه حادثه معدن یورت در روز ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۹۶ رخ داد، گفت: این حادثه بر اثر انفجارگاز متان ناشی از جرقه ایجاد شده در هنگام تعمیر لکوموتیو حمل زغالسنگ در تونل شماره یک معدن زمستان یورت آزادشهر واقع در استان گلستان به وقوع پیوست .

این مقام مسئول ادامه داد: تعدادی از کارگران بر اثر برخورد مستقیم سنگ و سایر ادوات موجود و عده ای بر اثر استنشاق گاز منواکسید کربن و کمبود اکسیژن فوت و زخمی شدند. کمبود اکسیژن و غلظت بالای گاز منواکسید کربن امدادرسانی به کارگران را در زمان اولیه پس از انفجار غیر ممکن کرده و تعداد حدود۷۰ نفر از کارگران و امدادگران که به داخل تونل رفته بودند به دلیل گازگرفتگی به بیرون و بیمارستان منتقل شدند .

مظفری ادامه داد: با خروج جسد ۴۳ نفر از کارگران، عملیات امداد رسانی پایان یافت.

وی در خصوص اقدامات انجام شده بعد از حادثه زمستان یورت در سطح مقامات کشوری و استانی اظهار داشت: پرداخت کمک هزینه کفن و دفن برای کارگران فوت شده ،برقراری مستمری،ایجاد واحد ویژه جهت ثبت نام و اخذ مدارک برای برقراری بیمه بیکاری کارگران و ممانعت از ادامه فعالیت استخراج در این معدن تا مشخص شدن دلایل وقوع حادثه از اقدامات پس از حادثه بود.

درج دیدگاه