جمعه, فروردین ۱۰, ۱۴۰۳

مدل تعاونی به کمک جوانان می‌آید

دنبال این هستم که یک تعاونی بزرگ ایجاد کنیم که از پروسه تولید تا خریداری محصولات هم با خود وزارت ورزش باشد، چراکه در وزارت ورزش وجوانان هرساله مبالغ زیادی کالای ورزشی خریداری می شود.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ضمن تشریح جزئیات نشست اولیه همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه اشتغال جوانان، بر روی استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها برای رهایی جوانان از مشکلات بازپرداخت وام‌های اشتغالزایی تاکید کرد.

به گزارش تعاون آنلاین، محمدمهدی تندگویان با اشاره به برگزاری نشست اولیه با محمد کبیری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توافق بین معاونت جوانان و وزارت تعاون طی چند روز آینده نهایی خواهد شد. براین اساس با توجه به فعالیت‌های معاونت جوانان احساس کردیم که می‌توانیم از ظرفیت تعاونی‌ها در پیشبرد فعالیت‌هایمان در حوزه اشتغال جوانان استفاده کنیم.

چگونه تعاونی‌ها در تولید ناخالص داخلی سهم داشته باشند

وی با اشاره به مطرح شدن پیشنهاداتی از معاون وزارت رفاه در خصوص فعالیت‌های استارتاپی و خلاقانه برای جوانان کشور، به طوریکه به شکل تعاونی روی این ایده‌ها سرمایه گذاری شود، اظهار کرد: یعنی ما به عنوان دولت در وزارت ورزش و وزارت تعاون امکان ارتباط طرح‌های خلاقانه جوانانی که در دوه های ما شرکت می‌کنند، آموزش های تخصصی را می بینند، برای بازار کار آماده هستند و نیاز به سرمایه گذار دارند را با سرمایه گذاران فراهم کنیم. نکته اصلی در این پیشنها این است که این بار ما به عنوان دولت اصل سرمایه گذاری را هم ضمانت کنیم.

معاون امور جوانان ادامه داد: یعنی سرمایه گذار مربوطه علاوه براینکه وارد حوزه جوانان ‌می‌شود و از طرحی حمایت می‌کند، ما هم به عنوان دولت اصل سرمایه گذاری را تضمین کنیم تا حتی اگر سرمایه گذار شکست خورد ما اصل سرمایه را ضمانت کنیم. این پیشنهاد مورد استقبال معانت جوانان نیز قرار گرفت و فکر می‌کنیم این کار حتی از دادن وام به جوانان هم بهتر است چرا که در این حالت برای طرح‌های جوانان سرمایه گذار پیدا می شود و طرح وارد عرصه تولید و کار و اشتغال خواهد شد.

تندگویان با بیان اینکه از سوی دیگر در حوزه شبکه‌هایی مانند شبکه گردشگری سمن‌های کشور با مشکلاتی برخورد کرده‌ایم، تصریح کرد: از جمله اینکه وزارت کشور به راحتی برای تشکیل شبکه‌های ملی مجوز صادر نمی‌کند. از این رو ایجاد تعاونی ملی را یکی راه حل‌های این موضوع می‌دانیم و معتقدیم استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها عرصه‌های جدیدی را هم پیش روی جوانان باز خواهد کرد.

وی افزود: برای مثال اگر در حال حاضر حدود ۱۵۰ تشکل جوانان عضو شبکه گردشگری هستند وقتی به شکل تعاونی ملی ثبت شوند، همه سهام داران مساوی آن خواهند بود و از یک مدل امکانات و تسهیلات برای همه آنها در کشور می‌توان استفاده کرد. همچنین همه آنها در سطح هر استان هم می‌توانند یک تعاونی استانی داشته باشند. از سوی دیگر وزارت تعاون چون به تعانی‌های بین المللی مرتبط است، ‌با استفاده از این فضا می‌توان شبکه‌ای مانند شبکه گردشگری را به تعاونی‌های بین المللی حوزه گردشگری هم مرتبط کرد.

معاون امور جوانان با اشاره به اینکه از روز شنبه جلسات کارشناسی با حضور مدیرکل‌های هر دو مجموعه برگزار می شود تا به یک تفاهم کلی طی یک هفته آینده دست پیدا کنیم، گفت: از سوی دیگر قصد داریم تا بحث توانمندسازی و آموزش‌های مرتبط در خصوص ترویج مدل تعاونی را هم در دوره‌های آموزشی به عنوان یک سرفصل تعریف کنیم. برآیند این جلسه در مورد تشکل‌ها به ما کمک می‌کند تا شبکه‌های ما درآمد زا و خودکفا شوند به طوری که پیش بینی می‌کنم با یک تفاهم سه جانبه با جهاد دانشگاهی این طرح ها تبدیل به فعالیت کشوری نیز خواهند شد.

تندگویان با تاکید بر اینکه از مدل‌هایی که بتوانیم جایگزین وام دهی به جوانان کنیم و آنها را از مشکلات بازپرداخت رها شوند استقبال می کنیم، افزود: امیدواریم این مدل پیشنهادی عملیاتی شود. دنبال این هستم که یک تعاونی بزرگ ایجاد کنیم که از پروسه تولید تا خریداری محصولات هم با خود وزارت ورزش باشد، چراکه در وزارت ورزش وجوانان هرساله مبالغ زیادی کالای ورزشی خریداری می شود. به همین دلیل  صحبت کرده‌ایم تا لیست اقلامی که هرساله خریداری می شود را تهیه کنیم و این اقلام را با  همکاری یک شبکه تولیدی جوانان در اختیار وزارت خانه قرار دهیم به این ترتیب نگران آینده اشتغال و فروش محصولات نیز نیستیم.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم این کار را با مدل تعاونی انجام دهیم، موضوع وام هم کنار می‌رود و  اعتبارات هم ذخیره می‌شود. حتی اگر برخی کالاها استانداردهای خاص نیاز دارد می توانیم تولید کنندگان معتبر را پای کار بیاوریم تا در ازای تسهیلات، جوانان را به کار مشغول کنند.

درج دیدگاه