پنج شنبه, اردیبهشت ۶, ۱۴۰۳

نقش مکمل تعاونی‌ها در تکمیل زنجیره

تعاونی‌ها می‌توانند مزیت‌های زیادی را داشته باشند که سه رکن اساسی آن یعنی کمک به کشاورزان برای یافتن بازار، کمک به زارع برای تولید و کمک به شهرستان برای صادرات، همواره مطرح است

سید حسن حسینی شاهرودی نماینده مردم شاهرود از آن دست افرادی بود که از همان روز ابتدای ورود خود به مجلس شورای اسلامی به مقوله تعاونی‌ها نگاه ویژه‌ای داشت، وی معتقد است تعاونی‌ها می‌توانند مزیت‌های زیادی را داشته باشند که سه رکن اساسی آن یعنی کمک به کشاورزان برای یافتن بازار، کمک به زارع برای تولید و کمک به شهرستان برای صادرات، همواره مطرح است به‌عبارت‌دیگر حسینی شاهرودی معتقد است که جز در سایه تکمیل زنجیره تولید نمی‌توانیم توسعه کشاورزی و صنعتی را به استان سمنان هدیه کنیم و درنتیجه برای نیل به این هدف به تعاونی‌ها و ظرفیت‌های مردمی نیازمندیم.

وی می‌گوید: تعاونی‌ها این امکان را به وجود می‌آوردند که انگور تولیدی شاهرود که از کشاورز ۲۷۰۰ تومان خریداری می‌شود توسط دلالان در تهران به قیمت ۱۷ هزار تومان فروخته نشود و تمام سود تولید در جیب کشاورزان باشد نه دلالان؛ لذا با حمایت از تعاونی‌های فعال درزمینهٔ تولید می‌توانیم ارزش تولیدات درون استانی را ارتقا دهیم.

حسینی شاهرودی بابیان اینکه ۲۰۰ تعاونی در شاهرود فعال است، تأکید داشت:  میانگین برداشت انگور در این شهرستان ۱۱۰ هزار تن، زردآلو ۴۲ هزار تن، سیب ۲۸هزار تن و پیاز ۱۸هزار تن است و لذا این پرسش به وجود می‌آید که چرا تعاونی‌های شهرستان باوجود چنین ظرفیت‌هایی باید تعطیل بمانند؟ این امر نیازمند برنامه‌ریزی و رفع مشکلات است.

درج دیدگاه