پنج شنبه, فروردین ۹, ۱۴۰۳

چقدر تسهیلات اشتغال در خراسان جنوبی پرداخت شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: تاکنون تسهیلات ۲۱۹ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به میزان ۵۶ میلیارد و ۸۰۲ میلیون تومان معادل ۴۲.۵ درصد اعتبارات ابلاغی استان پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: تاکنون تسهیلات ۲۱۹ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به میزان ۵۶ میلیارد و ۸۰۲ میلیون تومان معادل ۴۲.۵ درصد اعتبارات ابلاغی استان پرداخت شده است.

به گزارش تعاون آنلاین، عباس رکنی شنبه شب در جلسه مشترک کارگروه تخصصی اشتغال و کمیسیون هماهنگی بانک های استان افزود: یکهزار و ۳۴۸ طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری به مبلغ ۵۱۸ میلیارد تومان با ۷ هزار و ۹۴۴ فرصت شغلی به بانک های عامل استان ارسال شد.

وی اظهار داشت: از این تعداد یکهزار و ۶۲ طرح به مبلغ ۴۳۳ میلیارد تومان و پنج هزار و ۸۹۰ فرصت شغلی در دست بررسی و ۲۸۶ طرح به مبلغ ۸۱ میلیارد و ۱۹۹ میلیون تومان با ۲ هزار و ۵۴ فرصت شغلی مصوب شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین طرح های منعقد شده در چهار بانک عامل کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید ۲۶۶ طرح به مبلغ ۷۹ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان و اشتغال ۲ هزار و هفت فرصت شغلی بوده است.

وی بیان کرد: از مجموع تسهیلات پرداختی اشتغال روستایی و عشایری به ترتیب ۶۰ درصد توسط بانک توسعه تعاون، ۵۲ درصد بانک کشاورزی، ۲۸.۶ درصد پست بانک و ۲۲.۴ توسط صندوق کارآفرینی امید پرداخت شده است.

رکنی با بیان اینکه ۱۸۵ طرح از بانک های عامل برگشت داده شده است عنوان کرد: این طرح ها به مبلغ ۸۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان با هماهنگی دستگاه های اجرایی مربوط برگشت داده شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی یادآور شد: شهرستان های بیرجند ۱۰ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، بشرویه هشت میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان، طبس هشت میلیارد و۲۷۰ میلیون تومان، فردوس هفت میلیارد و ۶۹۰ میلیون تومان به ترتیب بیشترین میزان جذب تسهیلات را به خود اختصاص داده اند.

وی اضافه کرد: کمترین میزان پرداخت تسهیلات با یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان مربوط به شهرستان درمیان و بیشترین میزان نیز مربوط به شهرستان بیرجند است.

رکنی تعداد طرح های ملی اشتغال پایدار روستایی و عشایری استان را ۱۴ مورد برشمرد و افزود: این طرح به مبلغ ۱۹۸ میلیارد تومان به کارگروه ملی ارسال شده و هر کدام وضعیت خاصی دارد.

وی تاکید کرد: دستگاه های اجرایی به ویژه جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید طرح های ملی را با جدیت بیشتر پیگیری کنند چون تاکنون هنوز به پرداخت تسهیلات نرسیده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی افزود: به زودی مرحله دوم ابلاغ ۵۰ درصد تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری استان اعلام می شود.

وی ادامه داد: میزان رقم ابلاغی ابتدا باید به پیشنهاد استان بین چهار بانک عامل کشاورزی، پست بانک، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید تقسیم سپس در مرکز مورد تایید قرار گیرد.

رکنی اظهار داشت: خراسان جنوبی هفته گذشته رتبه یازدهم و این هفته رتبه دهم پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری را به خود اختصاص داده است.

وی تاکید کرد: با توجه به پیگیری های مکرر استاندار و سایر مسئولان دستگاه های اجرایی حق استان باید بیشتر از سهم کل ابلاغی باشد که امید است سهم استان را بتوانیم جذب کنیم.

دی ماه ۹۶ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دستور العمل «آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری با استفاده از صندوق توسعه ملی» را با هدف کاهش بیکاری و رونق اشتغال به استانداران سراسر کشور ابلاغ کرد.

بر اساس این آیین نامه معادل ۱.۵ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی نزد سه بانک توسعه تعاون، کشاورزی، پست بانک و صندوق کارآفرینی امید به عنوان موسسه های عامل سپرده گذاری تعیین شد تا با تلفیق منابع هر یک برابر با سهم صندوق توسعه ملی در اختیار طرح های اشتغالزا و تایید شده قرار گرفته و به متقاضیان وام اشتغال روستایی پرداخت شود.

مجموع منابع صندوق توسعه ملی با تلفیق منابع هر یک از بانک های عامل حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است که برای پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری اختصاص یافته است.

نرخ سود تسهیلات اشتغال روستایی بسته به مناطق روستایی، مرزی و عشایری متفاوت و از چهار تا ۶ درصد است که مدیران دستگاه های اجرایی با ارائه طرح و مدیران عامل بانک ها باید تا پایان تیرماه جاری نسبت به جذب سهم استان خود اقدام کنند.

جذب مرحله نخست تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری تا شهریورماه امسال تمدید شده است.

درج دیدگاه