شنبه, اردیبهشت ۱, ۱۴۰۳

چند درصد شاغلان ایرانی بیش از استاندارد کار می کنند؟

۴۰ درصد شاغلان ایرانی بیشتر از استاندارد کار می کنند . به گزارش تعاون انلاین، بررسی های صورت گرفته از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد از شاغلان ایرانی بیش از استاندارد کار کرده و شیفت کاری شان بیش از هشت ساعت در روز است . به نظر می رسد […]

۴۰ درصد شاغلان ایرانی بیشتر از استاندارد کار می کنند .

به گزارش تعاون انلاین، بررسی های صورت گرفته از سوی مرکز آمار ایران نشان می دهد بیش از ۴۰ درصد از شاغلان ایرانی بیش از استاندارد کار کرده و شیفت کاری شان بیش از هشت ساعت در روز است .

به نظر می رسد این جمعیت عظیم شاغلان که برای تامین هزینه های خود به کار بیش از استاندارد تن می دهند، خود زمینه را برای تشدید بحران بیکاری در کشور فراهم می کنند . به عبارت دیگر مساله دستمزد در ایران مساله ای اساسی است که زمینه ها تشدید بیکاری را فراهم می آورد .

کافی نبودن حقوق و دستمزد ناشی از یک شغل سبب می شود افراد مجبور به اشتغال در شغل دوم شده و فضا را برای تازه واردان به بازار کار محدود نمایند .

از سوی دیگر کارشناسان حوزه جامعه نیز معتقدند که این وضعیت خود زمینه را برای کاهش کیفیت زندگی در کشور فراهم کرده و سبب می شود مشکلات اجتماعی و خانوادگی در کنار شرایط مذکور فراهم گردد .

مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان سال جاری را  ۱۱.۷ درصد اعلام کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک درصد کاهش یافته است.

بر اساس یافته های آماری این  مرکز۲۶ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۲۵۰ نفر از جمعیت فعال کشور در تابستان ۹۶ مشارکت اقتصادی داشته اند که معادل ۴۱ درصد جمعیت فعال کشور بوده است. این نرخ در بهار ۹۶ معادل ۴۰.۶ درصد بوده و در تابستان ۹۵ معادل ۴۰.۴ درصد بوده است.

در این گزارش آمده است: بیشترین اشتغال کشور در تابستان ۹۶ در بخش خدمات با ۱۱ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۷۷ نفر معادل ۴۹.۵ درصد بوده است و پس از آن جمعیتی بالغ بر هفت میلیون و ۴۸۰ هزار و ۵۴۹ نفر معادل ۳۱.۴ درصد در بخش صنعت مشغول به کار بوده است. همچنین نرخ اشتغال در بخش کشاورزی ۱۹.۱ درصد با جمعیتی بالغ بر چهار میلیون و ۵۴۵ هزار و ۲۴۰ نفر را شامل می شود.

یافته های مرکز آمار ایران نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در میان زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی کمتر بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی کل کشور نشان می دهد که این شاخص، نسبت به فصل مشابه سال قبل، ۰.۶ درصد و نسبت به فصل بهار ۹۶ معادل ۰.۴ درصد افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، در تابستان ۹۶ معادل سه میلیون و ۱۵۶ هزار و ۸۲ نفر بیکار در کشور وجود داشته است. بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نشان می هد که ۲۷.۳ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله کل کشور نشان می دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه در سال گذشته ۲.۹ درصد و نسبت به فصل بهار ۹۶ معادل ۱.۵ درصد کاهش یافته است.

همچنین نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله نیز حاکی از آن است که ۲۴.۴ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده اند. بررسی روند تغییرات این شاخص نشان می دهد که آمار بیکاران در فصل تابستان ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۳ درصد و نسبت به فصل بهار ۹۶ معادل دو درصد کاهش یافته است.

بررسی سهم شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر با ساعات کار معمول ۴۹ ساعت و بیشتر در هفته نشان می دهد که ۴۰.۵ درصد شاغلین به طور معمول بیشتر از ۴۹ ساعت در هفته کار می کنند. این شاخص که یکی از نماگرهای کار شایسته است نشان می دهد که در کشور سهم زیادی از شاغلین بیشتر از استاندارد کار می کنند.

یافته های مرکز آمار ایران به تفکیک استان ها نیز نشان می دهد که نرخ مشارکت اقتصادی در استان خراسان شمالی با ۴۷.۴ درصد بیشترین سهم را در میان استان های کشور دارد و استان سیستان و بلوچستان با نرخ ۳۰.۷ درصد کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را دارد. نرخ مشارکت اقتصادی در استان تهران نیز ۴۰.۸ درصد است که در میان استان های کشور در جایگاه چهاردهم قرار دارد. نرخ مشارکت اقتصادی استان چهارمحال و بختیاری نیز ۴۰.۸ درصد است.

درج دیدگاه