سه شنبه, فروردین ۲۸, ۱۴۰۳

کلانتری: سال آینده سال تحول روستاهاست

آیا ایران شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها خواهد بود؟ به گزارش تعاون آنلاین، بررسی ها نشان می دهد جمعیت شهرنشین ایران حالا نزدیک به ۷۵ درصد از جمعیت کلی ایران را تشکیل می دهد و نبود فرصت های شغلی در روستاها ، جوانان روستایی را ناگزیر به مهاجرت به شهرها برای یافتن موقعیت […]

آیا ایران شاهد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها خواهد بود؟
به گزارش تعاون آنلاین، بررسی ها نشان می دهد جمعیت شهرنشین ایران حالا نزدیک به ۷۵ درصد از جمعیت کلی ایران را تشکیل می دهد و نبود فرصت های شغلی در روستاها ، جوانان روستایی را ناگزیر به مهاجرت به شهرها برای یافتن موقعیت مناسب تری برای زندگی می کند این در حالی است که نبود امکانات در شهرها خود زمینه های بروز بحران در این نقاط را از یک سو فراهم کرده از سوی دیگر کاهش جمعیت مولد و مفید را در ایران رقم می زند.
در چنین شرایطی است که دولت اجرای طرح هزار روستا – هزار تعاونی را در دستور کار قرار داده و بررسی ها نشان از پیگیری سفت و سخت اجرای این طرح دارد . حالا در این زمینه معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می گوید: اثر اجرای طرح های اشتغال در مناطق روستایی و عشایری با رویکرد توسعه تعاونی ها بر اشتغال و اقتصاد کشور از ابتدای سال ۹۷ قابل رویت خواهد بود.
«حمید کلانتری» با تشریح روند اجرایی شدن طرح «یکهزار روستا، یکهزار تعاونی» به ایرنا گفته است: در گام نخست باید روستاهای مورد نظر برای اجرای طرح شناسایی می شدند که با کمک سازمان برنامه و بودجه ۲ هزار روستا شناسایی و در نهایت ۲۷۰ روستا انتخاب شد.
وی با بیان اینکه ۱۲۰۰ عرصه کاری در این روستاها شناسایی شده است، گفت: از میان روستاهای منتخب ۱۳۰روستا می خواستند تعاونی های خود را توسعه دهند و ۱۴۰ روستا نیز در صدد بودند تعاونی جدید ایجاد کنند.
کلانتری گفت: در این طرح مقدمات بهره مندی تعاونی های روستایی را برای استفاده از اشتغال فراگیر روستا فراهم کردیم و این رویه ادامه می یابد.
کلانتری معاون وزیر کار با تاکید بر اینکه تعاونی ها باید انسجام تشکیلاتی یافته و مجوزهای لازم را دریافت کنند، اظهار داشت: بانک مرکزی دستورالعمل های اجرایی را برای پرداخت تسهیلات ارزانقیمت به بانک های توسعه تعاون، رفاه، پست بانک و کشاورزی و نیز صندوق کارآفرینی امید ابلاغ کرده است و این تعاونی ها می توانند با استفاده از مصوبات کارگروه اشتغال در استان های خود برای دریافت تسهیلات اقدام کنند.
معاون امور تعاون وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی گفت: تسهیلات آماده است و مشکلی در زمینه تامین منابع آن وجود ندارد.
وی میزان اعتبار برای اشتغال فراگیر را ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که ۲ درصد نرخ سود تسهیلات آن مشمول یارانه دولت است.
کلانتری همچنین منابع مورد نظر برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفت جمعیت را ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
وی گفت: اکنون میانه ماه نهم سال هستیم و حدود سه ماه و نیم تا پایان سال باقیمانده که اگر زمینه ها در مناطق روستایی فراهم شده باشد، منابع مالی آن فراهم است.
کلانتری معتقد است، در مدت باقیمانده از سال جاری می توان ۴۰ هزار میلیارد ریال برای تاسیس تعاونی های مورد نظر در مناطق روستایی و شهرهایی با جمعیت کمت ر از ۱۰ هزار نفر تخصیص داد.
وی درباره ویژگی های تسهیلات اشتغالزایی در روستاها اظهار داشت: این تسهیلات پس از پرداخت حداکثر ۲ سال دوره تنفس دارد و بعد از ۶ سال باید به طور کامل بازگردانده شود.
معاون وزیر کار اظهار داشت: هرچند حدود ۹ سال زمان می برد تا تسهیلات گیرنده وام اشتغالزایی را بازپرداخت کند اما می توان آثار آن را بر شاخص های اشتغال در بهار سال آینده مشاهده کرد.
وی همچنین در خصوص تعاونی های زنان گفت: تحولات اجتماعی سبب شده که زنان حضور بیشتری در بازار کار کشور بیابند و تعاونی ها فرصت خوبی است که بتواند زمینه اشتغال زنان را افزایش دهد.
وی با ارائه ایده تحت عنوان «اقتصاد تعاون راه سوم» گفت: جامعه باید با این ظرفیت ها بیشتر آشنا شود تا بتوانیم به سوی اشتغال و رفع فقر گام برداریم.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تیر ماه امسال در مصوبه ای به دولت اجازه دادند با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با تصویب هیات امنای صندوق توسعه ملی معادل یک میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار از منابع صندوق برداشت کند.
این منابع به صورت قرض الحسنه نزد بانک های کشاورزی، پست بانک و توسعه تعاون و صندوق های کارآفرینی امید و حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سپرده گذاری می شود تا صرف اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی برای ایجاد اشتغال در روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت با اولویت روستاها و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت واقع در مناطق مرزی و مناطق عشایری شود.

درج دیدگاه