شنبه, اردیبهشت ۱, ۱۴۰۳

۱۲۰هزار میلیارد ریال برای توسعه روستاها اختصاص یافت

معاون سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: قانون اشتغال و توسعه روستایی با پیگیری های دولت تصویب و ۱۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به همین منظور در کشور تخصیص یافت. به گزارش تعاون آنلاین، بی بی عصمت سرفرازی، شامگاه پنجشنبه در نخستین جشن روستا و عشایر شهرستان طارم، کارمزد […]

معاون سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گفت: قانون اشتغال و توسعه روستایی با پیگیری های دولت تصویب و ۱۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات به همین منظور در کشور تخصیص یافت.
به گزارش تعاون آنلاین، بی بی عصمت سرفرازی، شامگاه پنجشنبه در نخستین جشن روستا و عشایر شهرستان طارم، کارمزد این تسهیلات را در مناطق روستایی مرزی ۴ درصد و سایر مناطق روستایی و عشایری ۶ درصد اعلام کرد و گفت: برای اعطای بهینه این تسهیلات در مناطق روستایی، کمیته های ملی، استانی و شهرستانی شکل گرفته است.
این مسئول در مورد مشکلات مردم هنگام دریافت تسهیلات خاطرنشان کرد: دولت، نمایندگان خود در استانها و شهرستانها را مکلف کرده تا اعطای تسهیلات از طرف بانکها و صندوق های حمایتی را رصد کنند و اگر بانک یا صندوقی در اعطای تسهیلات به مردم کوتاهی کند و یا باعث نگرانی مردم شود به طور جد با آن ها برخورد خواهد شد.
سرفرازی با اشاره به ظرفیت های موجود در روستاها، اظهار داشت : جاذبه‌های گردشگری و طبیعی که در ایران وجود دارد، در دنیا بی‌نظیر است و باید بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این ظرفیت‌ها اقدام کنیم و دولت نیز به طور جدی پیگیر حوزه گردشگری است و از آن حمایت می کند.
معاون سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور حضور زنان در اشتغال روستایی را جهت رفع بیکاری و مشکل اشتغال ضروری برشمرد و عنوان کرد: به یقین اگر در اشتغال روستاها رونق ایجاد شود، به حیات خود ادامه خواهند داد و از بحث ناخوشایند مهاجرت جلوگیری همچنین روند رسیدن به توسعه پایدار تسریع خواهد شد.
سرفرازی با اشاره به دیدار اخیر مسئولان و مدیران کشور با رئیس جمهوری، شرایط کنونی جامعه را حساس عنوان کرد و افزود: کشور ایران طی ۴۰ سال، شرایط سخت و حساس تر از این را نیز متحمل شده و با سرافرازی از آن بیرون آمده است.
وی اعتماد مردم به دولت و مدیران را بزرگترین سرمایه کشور برشمرد و افزود: به یقین کشور از این شرایط حساس همانند سالهای گذشته به سلامت عبور خواهد کرد، چرا که دکتر روحانی خود را رئیس جمهوری ۸۱ میلیون ایرانی می داند و نه تنها کسانی که به ایشان رای داده اند.
سرفرازی با اشاره به مذاکرات برجام، گفت: نوع دیپلماسی فعالانه دولت و تیم مذاکره کننده موجب شده است تا برخلاف ادوار گذشته، اروپا موضعی برخلاف آمریکا بگیرد و این یک موفقیت برای مردم ایران محسوب می شود.
معاون سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم به کلام امام خمینی(ره) هنگام ورود به ایران ‘من به پشتوانه این ملت دولت تعیین می کنم’، اشاره و اظهار داشت : امام (ره) باور قلبی به مردم داشت و هم اکنون نیز باید همه با هم در کنار هم باشیم و با اتحاد و یکدلی شرایط سخت اقتصادی را با موفقیت پشت سر بگذاریم.
رئیس سازمان امور عشایر کشور نیز در این جشنواره بابیان اینکه نتوانستیم یک تعریف جامع از فعالیت عشایر منعکس کنیم، عنوان کرد: هر چادر عشایری به‌عنوان یک کارگاه تولیدی و یک خاستگاه فرهنگی و همچنین یک پایگاه مستحکم برای حراست از کشور محسوب می شود.
کرمعلی قندالی در ادامه افزود: عشایر با پراکندگی فراوان در سطح کشور و با داشتن فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی و کار به عنوان مطمئن ترین پاسگاه های امنیتی بخصوص در مرزهای کشور هستند.
قندالی تغییر نگرشها به عشایر را ضروری دانست و افزود: عشایر با کمترین امکانات دولتی بیشترین بازدهی را برای کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی داشته و همواره نیز به عنوان مرزدارانی امین در خدمت انقلاب بوده اند.
رئیس سازمان امور عشایری کشور یادآور شد: باید به ظرفیت عشایر توجه ویژه شود و با توجه به خودگردان بودن و اشتغال پایدار این قشر، ضروری است از علم روز جهت افزایش بهره وری ها در اشتغال عشایر استفاده شود.
این مسئول با اشاره به تولید ۳۵ درصدی صنایع دستی کشور و همچنین تولید ۲۸ درصدی دام کشور توسط عشایر، عنوان کرد: جامعه عشایر خودکفا، ساده زیست و کم توقع هستند و حرف نخست را در تولید و اشتغال می زنند.
کرمعلی قندالی با اشاره به سهم ۵۰ درصدی زنان از تولیدات عشایری و روستایی، گفت: نقش زنان در زندگی عشایر پررنگ است و در صورتی که زنان در تولید و فرآوری محصولات دامی در کنار مردان نباشند، زندگی عشایری ممکن نخواهد بود.
قندالی بزرگترین سرمایه کشور را مردم برشمرد و افزود: همه ما با هم در یک کشتی و کنار هم نشسته ایم که باید در کنار هم به حرکت نیز ادامه دهیم و در غیر این صورت جامعه با مشکلات بزرگی مواجه خواهد شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نیز اظهار داشت : جامعه عشایر هم در دوران انقلاب و هم در دوران جنگ برکات زیادی را برای کشور داشتند و به فرموده امام راحل ‘عشایر ذخایر ملت هستند’.
احمدعلی کیخا در ادامه خاطرنشان کرد: عشایر در زمان جنگ جان و مال خودشان را اهدا کردند و این در حالیست که مشکلات ریشه ای آنها را در جامعه فراموش کرده ایم.
کیخا بسیاری از راه حل های مشکلات جامعه را در سنت ها و فرهنگ عشایر برشمرد و افزود: فقط در کنار هم بودن مشکلات را حل نخواهد کرد و باید رویکردها در بین مردم و مسئولان تغییر یابد و انجام بسیاری از کارها به خود مردم سپرده شود.
این نماینده مجلس عشایر را در شرایط سخت تحریم کمک حال جامعه دانست و عنوان کرد: ضروری است هم در حرف و هم در عمل، اولویت ها به جامعه روستایی و عشایری برگردد.
فرماندار شهرستان طارم نیز در این جشنواره گفت: توجه به مسائل روستائیان و عشایر و موارد زیست محیطی در استان زنجان مغفول مانده بود که با پیگیری نمایندگان مجلس شورای اسلامی این نقیصه برطرف شد.
فریدون هاشم نژاد نقش مردم و سمن ها را در توسعه روستاها مهم برشمرد و افزود: بهتر است که در سالهای آینده اینگونه جشنواره ها را خود مردم اجرا کنند.
به گزارش ایرنا،نخستین جشن روستا و عشایر با هدف معرفی قابلیت و توانمندیهای روستائیان و عشایر در ییلاق دیزاب آب بر با حضور مسئولان کشوری، استانی، شهرستانی و مردم شهرستانهای طارم و تالش برگزار شد.
شهرستان طارم، دارای ۲ منطقه کوهستانی و کوهپایه‌ای بوده و از نظر اقلیمی دارای ۲ اقلیم متفاوت معتدل و سردسیر است.
عبور رودخانه قزل اوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان توانمندیهای کشاورزی را دو چندان کرده و باعث رشد، توسعه و رونق اقتصادی منطقه شده است تاحدی که به عنوان قطب کشاورزی بخصوص در زمینه تولید محصول زیتون این منطقه را به عنوان منطقه استراتژیک کشاورزی استان زنجان معرفی می‌کند.
با توجه به شرایط اقلیمی نیمه گرمسیر شهرستان که متفاوت از سایر نقاط استان است کشاورزی (زراعت، باغبانی و دامپروری) از اهمیت ویژه‌ای در این منطقه برخوردار است بطوری‌ که چند سال اخیر فعالیت در زمینه‌های یاد شده از رونق خوبی برخوردار بوده و حدود ۹۵ درصد مردم شهرستان در امور مربوط به کشاورزی فعالیت دارند.
بیشتر محصولات زراعی طارم به صورت نوبرانه در بازار مصرف داخل استان زنجان و مناطق دیگر کشور عرضه می شود.
ییلاق دیزاب با ارتفاع بیش از ۲۰۰۰ متر در شمال شهرستان و به صورت مشترک در ارتفاعات آب بر، درام و هزارود واقع شده است، این ییلاق مرز مشترک شهرستان طارم با استان گیلان است.
آب و هوای مساعد، مراتع وسیع و سبز و چشمه های آب آشامیدنی این ییلاق باعث شده است تا بسیاری از روستائیانی که در دامداری فعالیت دارند در این ییلاق مستقر شوند.
عشایر شهرستان طارم نیمه اول خرداد ماه به ییلاق کوچ می کنند و در نیمه دوم شهریور ماه نیز به سمت قشلاق حرکت می کنند.
شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود ۵ درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده است و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.

درج دیدگاه