سه شنبه, اسفند ۲۹, ۱۴۰۲

۷۳ درصد تعهدات سند توسعه اشتغال قم محقق شد

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم گفت: ۷۳ درصد تعهد دستگاه های اجرایی استان برای ایجاد شغل بر اساس سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری در سال جاری تحقق پیدا کرده است. به گزارش تعاون انلاین، مصطفی کاویانی در جلسه کارگروه اشتغال قم در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: برای ۱۰ هزار و […]

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم گفت: ۷۳ درصد تعهد دستگاه های اجرایی استان برای ایجاد شغل بر اساس سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری در سال جاری تحقق پیدا کرده است.

به گزارش تعاون انلاین، مصطفی کاویانی در جلسه کارگروه اشتغال قم در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: برای ۱۰ هزار و ۹۰۱ تن شغل ایجاد شده ولی تاکنون دستگاه ها تنها یک سوم این رقم را وارد سامانه رصد کرده اند.

وی با بیان اینکه این رقم تا پایان آذر باید به ۷۵ درصد افزایش یابد، نرخ تحقق صورت گرفته در بخش سرمایه گذاری این سند را نیز ۵۷ درصد ذکر کرد و افزود: از مجموع ۴۲ هزار ریال سرمایه گذاری پیش بینی شده، بیش از ۲۴ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه هنوز برخی ردیف های بودجه از جمله تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۶ به استان ها تخصیص پیدا نکرده است، گفت: مطابق سند توسعه اشتغال تا پایان امسال باید بیش از ۱۴ هزار و ۸۱۰ شغل توسط بخش های دولتی و خصوصی ایجاد شود.

کاویانی بیان داشت: مهمترین هدف این سند تثبیت وضعیت موجود اشتغال در قم است، به همین علت تعداد بیکاران استان در حدود ۴۰ هزار تن باقی خواهد ماند.

مدیرکل تعاون قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۵ رسته اشتغال در این استان شناسایی شد، افزود: از این تعداد تنها ۱۲ رسته که بیشترین ظرفیت تولید شغل و جذب تسهیلات را داشتند، مصوب شد.

وی افزود: گردشگری، صنایع دستی، فرش ماشینی و دمپایی، مبلمان و مصنوعات چوبی، فرش دستباف، سوهان، صنایع غذایی، چاپ و نشر، محصول های گلخانه ای، مصنوعات پلاستیکی، دامپروری و پرورش و اصلاح نژاد دام سبک و سنگین و فن آوری اطلاعات از جمله رسته های مصوب سال گذشته است و امسال نیز صنایع فلزی و چند رسته دیگر به مجموع رسته های شغلی استان اضافه شده و بخش کشاورزی نسبت به گردشگری و صنعت عملکرد بهتری را در احصا و تعیین رسته ها داشته است.

در سند اشتغال و سرمایه گذاری سال ۹۷ قم وظایف دستگاه های مختلف به صورت مشخص تدوین شده است و بر اساس آن باید با همکاری بخش دولتی قم و بخش خصوصی ۱۴ هزار و ۸۱۰ شغل با اعتباری بالغ بر ۴۲ هزار و ۴۳ میلیارد ریال ‌ایجاد شود.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ استان قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است، جمعیت ساکن مناطق روستایی قم بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می کنند.

درج دیدگاه