پنج شنبه, اردیبهشت ۶, ۱۴۰۳

۷۵ درصد جمعیت استان بوشهر عضو تعاونی هستند

75 درصد جمعیت استان بوشهر عضو تعاونی هستند
درایی رییس اتاق تعاون بوشهر

صیادان، لنج داران، مرغداران و مرزنشینان عضو شرکت های تعاونی هستند که متاسفانه هر کدام به یک نحوی در رکود قرار دارند.

رییس اتاق تعاون استان بوشهر گفت: از یک میلیون جمعیت استان بوشهر حدود ۷۵ درصد عضو تعاونی هستند.

غلامحسین درایی در گفت و گو با تعاون آنلاین با بیان این مطلب افزود: صیادان، لنج داران، مرغداران و مرزنشینان عضو شرکت های تعاونی هستند که متاسفانه هر کدام به یک نحوی در رکود قرار دارند.

وی با بیان اینکه رکود صنعت مرغداری استان بوشهر را به تعطیلی کشانده تصریح کرد: در طول سالهای گذشته مجوزهای زیادی برای تاسیس مرغداری در کشور دادند و اکنون شاهد تولید بیش از مصرف هستیم. از سوی دیگر گران شدن نهاده های دامی و همچنین مشکل در امر صادرات باعث شده تا این صنعت در استان بوشهر روبه تعطیلی برود.

درایی با اشاره به اینکه تعاونی های مرزنشین استان فعال نیستند ادامه داد: اکنون برای فعالیت تعاونی های ما ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده در نظر می گیرند در حالی که تعاونی های مصرف معاف از این مالیات هستند. تعاونی های تولیدی و صنعتی استان هم با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که یکی از آنها مالیات و دیگری عدم همکاری بانک ها است.

رییس اتاق تعاون استان بوشهر با بیان اینکه تعاونی های تولیدی و صنعتی با همه ظرفیت کار نمی کنند گفت: مشکل مالیات و بیمه از معضلات اصلی تولید محسوب می شود. اگر واقعا می خواهیم به سهم ۲۵ درصدی تعاون در اقتصاد برسیم باید قوانین در این زمینه تغییر کند و تعاونی ها معاف از مالیات شوند. از سوی دیگر کمک های بخش تعاونی اندک است و باید افزایش داشته باشد.

وی تاکید کرد: استان بوشهر تولید کننده خرما و میگو است اما برای شرکت های تعاونی که در این زمینه فعالیت دارند پرونده های سال ۸۴ مورد بررسی قرار می گیرد. در حالی که طبق قانون پرونده های مالیاتی بعد از ۵ سال مختومه است

درایی با اشاره به اینکه تعاونی ها باید از مالیات معاف شوند افزود: اتاق تعاون که پارلمان بخش تعاون محسوب می شود هیچ کمک مالی نمی‌کند و برای امور جاری دچار مشکل هستند. بنده به عنوان مسئول اتاق تعاون استان بوشهر دغدغه این را دارم که چگونگی حقوق کارمندان را در پایان ماه بپردازم. در چنین شرایطی چگونه می توان به فکر توسعه تعاونی در کشور بود. این مسائل است که بخش تعاون را دچار آسیب کرده و باعث شده تعاون در جایگاه اصلی خود نباشد.

درج دیدگاه