فقر مطلق در ایران ریشه کن می شود .این نکته ای است که این روزها بارها و بارها از زبان مسئولان دولتی و سیاستگذاران نظام به گوش می رسد . به گزارش تعاون آنلاین،در حالی که دولت دوازدهم وعده ریشه کن کردن فقر را در ایران ارائه داده است، بررسی ها نشان می دهد فقر […]
فقر مطلق در ایران ریشه کن می شود .این نکته ای است که این روزها بارها و بارها از زبان مسئولان دولتی و سیاستگذاران نظام به گوش می رسد .
به گزارش تعاون آنلاین،در حالی که دولت دوازدهم وعده ریشه کن کردن فقر را در ایران ارائه داده است، بررسی ها نشان می دهد فقر تنها به مساله درامد معطوف نمی شود و لایه های دیگری از فقر نیز در ایران باید شناسایی شده و مورد توجه قرار گیرد .
سیاست های عدالت خواهانه همواره با تکیه بر از میان بردن فقر در جوامع مورد اجرا قرار می گیرند . هفت سال پیش نیز سیساست پرداخت یارانه نقدی به خانوارهای ایرانی با هدف ریشه کن کردن فقر و کاهش فاصله طبقاتی و بهبود وضعیت رفاهی جامعه در دستور کار قرار گرفت اما از پس هفت ساله شدن اجرای این قانون هنوز مساله فقر یکی از اساسی ترین مسائل مهم پیش روی کشور است .
عباس آخوندی ، وزیر راه و شهرسازی در این حوزه صراحتا تاکید دارد که بین ۹ تا ۱۰ میلیون ایرانی در بدترین شرایط ممکن زندگی می کنند و از سوی دیگر بدمسکنی جمعیتی ۱۸ میلیون نفری را شامل می شود .
ربیعی ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سال های حضورش در این وزارتخانه بارها و بارها بر ضرورت برنامه ریزی برای کنترل فقر و از میان بردن این پدیده تاکرد کرده است، حالا نیز اذعان دارد که ایجاد فرصت های شغلی از طریق بالا بردن ظرفیت های اقتصادی می تواند به تحقق این هدف منجر شود .
در حالی که مفادی در قالب برنامه ششم توسعه به عنوان برنامه میان مدت و لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ به عنوان برنامه ای کوتاه مدت در این خصوص پیش بینی شده است، رئیس موسسه کار و تامین اجتماعی از تدوین نقشه فقر استانها خبر می دهد .
محمدرضا سپهری گفت:معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه در حال تهیه نقشه فقر است و هم اکنون نقشه فقر برای استان بوشهر تهیه شده است و برای سایر استان های کشور هم بزودی تهیه خواهد شد.
او که در نشست بررسی فقر که به مناسبت هفته پژوهش در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شده بود،سخن می گفت، ادامه داد: محور و کاهش فقر مطلق از برنامه های دولت تدبیر و امید است و در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ هم این موضوع دیده شده است.
وی با بیان اینکه فقر ابعاد گوناگونی دارد و تنها درآمدی نیست، افزود: فقر ابعاد فرهنگی، آموزشی و حتی سیاسی هم دارد.
به گفته سپهری صندوق های بیمه ای توانسته اند به کنترل فقر در کشور کمک کنند و سهم آنها قابل بحث است.
وی ادامه داد: همچنین بهبود فضای کسب و کار و رشد پایدار اقتصادی می تواند سطح دستمزدها را بهبود بخشد.
رییس موسسه کار و تامین اجتماعی تاکید کرد: باید سامانه های اطلاعاتی در کشور توسعه یابند، زیرا دیگر فقر در ابعاد درآمدی نیست و باید جنبه های گوناکون مورد بررسی قرار گیرند.