یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳

توانمندسازی تعاونی‌ها ۱۲ برابر افزایش یافت

معاون تعاون وزیرکار گفت: در ایران ۹۴ هزار تعاونی فعال وجود دارد که بیش از ۱.۷ دهم میلیون شغل ایجاد کرده اند و با ۱۰ میلیون عضو در سه حوزه تولیدی و توزیعی و خدماتی در حال فعالیت هستند.

معاون تعاون وزیرکار گفت: در ایران ۹۴ هزار تعاونی فعال وجود دارد که بیش از ۱.۷ دهم میلیون شغل ایجاد کرده اند و با ۱۰ میلیون عضو در سه حوزه تولیدی و توزیعی و خدماتی در حال فعالیت هستند.

محمد کبیری،معاون امور تعاون وزارت کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ،‌ درباره بهبود الگوی کسب وکارهای تعاونی در کشور گفت:در ایران ۹۴ هزار تعاونی فعال وجود دارد که بیش از ۱.۷ دهم میلیون شغل ایجاد کرده اند و با ۱۰ میلیون عضو در سه حوزه تولیدی و توزیعی و خدماتی در حال فعالیت هستند. ۵۴ درصد این تعاونی ها تولیدی، ۳۲ درصد خدماتی و مابقی توزیعی هستند.

پیام مهم کبیری خطاب به کنشگران بخش تعاون:نقش تعاون‌های در جش تولید مثال‌زدنی خواهد بود

کبیری به نقش تعاون در حوزه های اقتصادی نیز اشاره کرد و گفت: در ایران بیش از ۹۰درصد امور صیادی ،بیش از ۶۵ درصد پرورش و تولید میگو و ۲۲ درصد تولید گوشت سفید در ایران توسط تعاونگران انجام می شود.

وی افزود: در بخش صنعت و معدن ، خدمات و  حوزه توزیعی نیز بخش تعاون در ایران توانسته سهم قابل توجهی را به خود اختصاص  دهد که از آن جمله می توان به سهم ۲۰ درصدی در حمل و نقل شهری و ۷۰ درصد حمل و نقل جاده ای و مسافری بین شهری اشاره کرد.

کبیری با بیان اینکه وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، موظف به پشتیبانی از این تعاونی ها برای توسعه وگسترش فعالیت های شان است افزود: در یک سال اخیر برای توسعه فعالیت های بخش تعاون رویکردهای جدیدی را دنبال کرده ایم و مطمئن هستیم که با توسعه بخش تعاون می توان برای توسعه رفاه اجتماعی و ایجاد و تثبیت پایدار اشتغال منطقه ای از طریق جذب سرمایه های خرد مردمی استفاده کرد.

به گفته وی با توسعه روح تعاون و همینطور ساختارهای مبتنی بر تعاونی می توان  به اقتصاد ایران و باز توزیع عادلانه ثروت کمک شایانی کرد.

معاون امور تعاون وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی ، اظهار داشت : در یک سال گذشته رویکردهای جدیدی از جمله توسعه شفافیت با جدیت بیشتری در بخش تعاون دنبال شده است که افزایش اعتماد عمومی و جذب سرمایه های خرد مردمی را به دنبال خواهد داشت.

توسعه نوآوری ، افزایش بهره وری ، توانمندسازی تعاونی ها برای افزایش قدرت خوداتکایی و رقابت پذیری تعاونی ها در بازار پرریسک و پررقابت ایران از دیگر رویکردهایی است که  کبیری به آن اشاره کرد.

وی افزود: توسعه دولت الکترونیک برای ارائه خدمات بهتر به تعاونگران ،گسترش فعالیت های تعاونی ها با رویکرد توسعه بازار، حمایت از تعاونی های زنان، جوانان و توان یابان از دیگر اقداماتی است که انجام شده است.

کبیری در بخش توسعه دولت الکترونیک و شفافیت به راه اندازی سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون ایران که پنجره واحد خدمات به تعاونگران است نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد امکان نظارت مستمر و هوشمند اعضا بر  فعالیت های هیأت مدیره ها و مدیران عامل آنها فراهم شده چرا که توسعه دولت الکترونیک به کارایی بیشتر و خدمات سریع تر و ارزان تر منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در توسعه نوآوری در بخش تعاون  ایران با کمک بخش غیردولتی ، مراکز نوآوری تخصصی بخش تعاون در کشور راه اندازی شده است افزود: هدف این بوده که با ارایه مشاوره کسب و کارها به توسعه R&D در تعاونی ها و همین طور  شتاب دهنده های تعاونی کمک کرد تا استارت آپ های آنها تشکیل و خروجی نوآور و نوبنیان با سرعت بیشتری دنبال شود.

معاون امور تعاون وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی ، افزود: با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ایران، برنامه ویژه ای برای حمایت از شرکت های تعاونی دانش بنیان آغاز کردیم ، برای اولین بار صندوق های جسورانه و VC در بخش تعاون با کمک بخش غیردولتی تاسیس شد که نتایج آن به زودی مشخص می شود.

وی تصریح کرد: با کمک بخش غیردولتی در حوزه تعاون، روش های جدید تأمین مالی از جمله بحث تامین مالی خرد تضمین شده را دنبال کردیم که در آن تعاونگران  عزیز می توانند طرح های ویزیبل و بَنکبل خود را در اختیار صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون و در صورت تایید برای جذب سرمایه های خرد مردمی در انظار عمومی قرار دهند.

به گفته وی، صندوق ضمانت تعاون جمهوری اسلامی ایران، اصل سرمایه هایی که در این طرح ها جذب می شود را تضمین می کند و بانک توسعه تعاون نیز برای توسعه فعالیت های شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده های تعاونی دانش بنیان تسهیلات و خط اعتباری با نرخ ترجیحی و یارانه دار را در اختیار آنها قرار می دهد.

وی گفت: با همه محدودیت‌های منابع دولتی، بودجه شکل‌گیری توانمندسازی تعاونی‌ها را ۱۲ برابر افزایش دادیم تا با توسعه آموزش‌ها و همینطور کمک به خودپژوهشی و تعاونی‌ها کمک کنیم آنها با شرایط جدید بازار و شرایط جدیدی که کشور ایران با آن روبرو است خودشان را تطبیق دهند.

معاون امور تعاون، با بیان اینکه اکنون ۱۰۴ تعاونی توسعه عمران و شهرستان در ۲۷ استان کشور تشکیل شده افزود: در بحث توسعه تعاونی‌های روستایی، طرح روستا تعاون دنبال و با حمایت از ۸۵۸ تعاونی  ۱۰ هزار و ۴۶۱ شغل ایجاد شد.

کبیری افزود: طرحی را دولت جمهوری اسلامی ایران در قالب طرح اشتغال روستایی دنبال می‌کرد که نهایتا سهم ۲۰ درصدی این اعتبارات را برای بخش تعاون جذب کردیم.

معاون امور تعاون با بیان اینکه برای تقویت و توسعه تعاونی‌ها به دنبال ایجاد الگویی موفق، کارآمد و بهره‌ور هستیم بیان کرد: در نظر داریم با تکمیل و توسعه زنجیره‌های کسب و کار تعاونی‌ها کوبا استفاده از تجربیات و کارآمدی بنگاه‌های پیش رو و صاحب قدمت در بازار، محصولات تعاونی‌های خرد را به بازارهای داخلی و جهانی برسانیم .

وی افزود: از همین منظر طرحی در استان‌های مختلف شروع شده  که با حضور بنگاه‌های پیشران در کنار تسهیل‌گران ،بازار محصولات تعاونی‌هایی که در سطح خرد در حال فعالیت هستند توسعه یابد.

معاون امور تعاون، با اشاره به حوزه توسعه تعاونی‌های جوانان نیز گفت: با همکاری وزارت ورزش و جوانان، تعاونی جوانان و نظام انگیزشی و تشویقی جدید ایجاد شد.

کبیری به حمایت های انجام شده در  حوزه تشکیل و توسعه تعاونی  زنان نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار و ۲۶۵ شرکت تعاونی زنان ،با عضویت ۱۱۹ هزار نفر و اشتغال‌زایی بیش از ۱۲۰ هزار نفر در سطح کشور وجود دارد.

وی در تشریح حمایت از سایر اقشار آسیب‌پذیر نظیر توان‌یابان و زنان سرپرست  خانوار نیز به امضای تفاهم ‌نامه با سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: در همین مدت از تشکیل و توسعه تعاونی‌های توان‌یابان حمایت کردیم.

معاون امور تعاون به شیوع ویروس کووید  ۱۹ و تاثیرات آن بر تعاونی‌ها نیز اشاره کرد و اظهار داشت: با کمک بخش غیردولتی برای توسعه و تغییر خطوط تولید تعاونی ها متناسب با تقاضای جدیدی که در بخش سلامت در ایران ایجاد شد، یک خط اعتباری در اختیار تعاون‌گران برای تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌‌کننده و آنچه که شبکه بهداشت کشور به آن نیاز داشت اختصاص یافت.

کبیری با بیان اینکه کمتر از ۳ ماه بخش تعاون توانست در حوزه تولید مواد مورد نیاز بخش بهداشت کشور، ظرفیت خود را به بیش از ۲ برابر افزایش دهد افزود: در نهایت هم با توجه به شعار سال ICE برای بخش تعاون در دنیا یک نظام تشویقی و انگیزشی برای فعالیت تعاونی‌های ایرانی در چارچوب فعالیت‌های زیست‌محیطی ایجاد و در جشنواره تعاونی‌های برتر که در ایران به صورت سالانه برگزار می‌شود شاخصی را برای تعاونی‌های سبز تعیین کردیم.

وی اظهار امیدواری کرد : با کمک نهادهای مالی و مشاوره‌ای بتوان حمایت ویژ‌ه‌ای را از تعاونی‌هایی که فعالیت‌های خودشان را سازگار با محیط زیست تعریف کرده اند به عمل آورد.

درج دیدگاه