سخنگوی دولت از ثبت سفارش ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار کالا در دو ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: میزان صادرات در مقایسه با سال گذشته ۲۸.۵ درصد افزایش و واردات ۱.۷ درصد تقلیل یافته است. به گزارش تعاون آنلاین، محمد باقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در […]
سخنگوی دولت از ثبت سفارش ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار کالا در دو ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: میزان صادرات در مقایسه با سال گذشته ۲۸.۵ درصد افزایش و واردات ۱.۷ درصد تقلیل یافته است.
به گزارش تعاون آنلاین، محمد باقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در تشریح سیاست های ارزی کشور اظهار داشت ما بر اساس سیاست های جدید و برای تعادل بازار و مصون ماندن مردم از نوسانات ارز، قرارمان این بود که همه ارز مورد نیاز را تا جایی که می توانیم شناسایی و همه آن ها را بدون محدودیت با ثبت سفارش وارد کنیم.
وی با اشاره به آخرین گزارش بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره مقدار کالای ثبت سفارش شده گفت: این ارزها با قیمت های ۴ هزار و ۲۰۰ و سه هزار و ۸۰۰ تومانی پرداخت شده است و انتظار می رود بازار مشکلی از این جهت نداشته باشد. نباید هیچ کالایی با ارزی بیشتر از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان مبنای محاسبه عرضه کنندگان قرار گیرد که اگر باشد قاچاق محسوب می شود.
سخنگوی دولت ادامه داد:بر اساس گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت طی دو ماه گذشته برای صد هزار و ۱۹۸ قلم کالا، ۱۴ میلیارد و ۳۳۴ میلیون دلار از ابتدای فروردین تاکنون ثبت سفارش صورت گرفته است.
نوبخت در تشریح اقلام ثبت سفارش شده گفت: در حوزه کالای اساسی دو هزار و ۳۸۹ قلم کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار ثبت سفارش شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای کالای مصرفی به تعداد ۱۷ هزار و ۲۷۰ قلم کالا، یک میلیارد و ۵۱۸ میلیون دلار ثبت سفارش شده است.
رییس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: طی این مدت برای کالاهای واسطه ای که عمدتا برای کالاهای تولیدی است برای ۵۹ هزار و ۴۳۲ قلم کالا، ۸ میلیارد و ۵۱۲ میلیون دلار کالا ثبت سفارش شده است.
وی افزود: برای ۱۵ هزار و ۵۰۸ قلم کالای سرمایه ای بالغ بر دو میلیارد و ۶۶۵ میلیون دلار ثبت سفارش شده است، ضمن اینکه برای سایر کالاها به تعداد ۵ هزار و ۵۹۹ قلم کالا، ۵۴۳ میلیون دلار ثبت سفارش شده است.
سخنگوی دولت با مقایسه این ارقام نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: در سال گذشته و از تاریخ ۲۲ فروردین تا پایان اردیبهشت ماه، سه میلیارد و ۲۹۰ میلیون دلار برای کالاهای اساسی، دارویی و سایر تامین ارز شده است و در حالی که این رقم در سال ۹۷، ۵ میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار بوده است.
معاون رییس جمهوری ادامه داد: میزان تخصیص ارز در فاصله زمانی اول فروردین سال جاری تا ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۳ میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار بوده است.
وی یادآور شد: طی این مدت ۶ میلیارد و ۴۰۴ میلیون دلار، ثبت سفارش، تخصیص ارز و همچنین پرداخت ارز داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به مراتب بیشتر است.
نوبخت با بیان اینکه همه نیازهای اصلی کشور با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ و ۳ هزار و ۸۰۰ تومان تامین می شود، گفت:از کسبه و فروشندگان بازار که با عدالت و انصاف عمل می کنند و در این شرایط خاص به مردم رحم می کنند و وظایف شرعی خود را رعایت می کنند، تشکر می کنیم ولی عده معدودی که بخواهند بهانه جویی کنند و از عرضه کالا خودداری کنند، با توجه به اینکه بانک مرکزی همه موارد را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ و سه هزار و ۸۰۰ تومان تخصیص می دهد، اگر بیشتر از این رقم را مبنای محاسبه قرار دهند، حتما اجحاف می کنند.
وی تصریح کرد: وظیفه سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کنند ایجاب می کند که وارد عمل شود و نظارت کند. از سازمان تعزیرات هم انتظار می رود با انصاف و عدالت از مردم حمایت کند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت با وجود همه رجزخوانی های دولت های روزگو، به وظایف خود عمل می کند . ما بی جهت آب در آسیاب دشمن نریزیم و برای استقلال و بزرگی ملت خود تلاش کنیم.
نوبخت با بیان اینکه نابسامانی محدود در بازار ارز کنترل شده است، اظهار داشت: برای برخی اقلام خدماتی که کل نیازشان هم زیاد نیست، در مقایسه با ۱۳ میلیارد دلار، نباید مبنای محاسبه ارزش پول ملی ما باشد و استناد به بخش کوچکی از معاملات غیرقانونی ارز به هیچ وجه نباید مبنا و معیار قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش در تشریح وضعیت تراز بازرگانی اظهار داشت: بر اساس گزارش رسمی مرکز آمار ایران از ابتدای فروردین تا ۲۹ اردیبهشت میزان واردات، ۶ میلیارد دلار و میزان صادرات هفت میلیارد و ۴۹۰ میلیون دلار بوده است یعنی تراز تجاری ما در حوزه کالاهای غیرنفتی در این مدت یک و نیم میلیارد دلار مثبت بوده است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: این در حالی است که سال گذشته از ابتدای فروردین تا آخر اردیبهشت ماه میزان واردات ۶ میلیارد و ۱۰۵ میلیون دلار و صادرات ۵ میلیارد و ۸۲۶ میلیون دلار بوده است.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه طی این مدت میزان صادرات ۲۸.۵ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: این میزان افزایش در ماه قبل ۱۵ درصد بوده است.
وی یادآور شد: این در حالی است که در این مدت واردات ۱.۷ درصد تقلیل یافته است و از این جهت است که می گویم ما با مشکل منابع مواجه نیستیم و منابع ما بیش از مصارف است.
نوبخت ادامه داد: صادرات نفتی ما هم در این مدت افزایش قابل توجهی داشته است به طوری که در یک ماه اول امسال درآمدهای نفتی که به خزانه واریز شده است، در مقایسه با فروردین ماه سال گذشته ۹۹ درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد متوسط قیمت هر بشکه نفت در فروردین ماه امسال ۶۳ دلار بوده در حالی که ما در فروردین ماه سال قبل هر بشکه نفت را ۵۰ دلار می فروختیم.
سخنگوی دولت اضافه کرد: علاوه بر این قیمت میعانات گازی معادل هر بشکه نفت در فروردین ماه سال گذشته ۵۲ دلار بوده در حالی که این رقم در سال جاری به ۶۶ دلار رسیده است.
وی تصریح کرد: وضع درآمدهای نفتی و ارزی کشور خوب است و باید کمک کنیم و همچنان که در سنوات گذشته موضع استقلال خود را در مقابل زورگویی ها نشان دادیم، این اتفاق باز هم خواهد افتاد.
نوبخت در بخش دیگری از سخنانش به بودجه عمرانی کشور اشاره کرد و اظهار داشت: ما در سال های گذشته به جهت برخی مضیقه ها همواره به پرداخت های جاری متمرکز می شدیم و پرداخت های عمرانی را از نیمه دوم شروع می کردیم، اگرچه شتاب پرداخت های عمرانی در نیمه دوم بیشتر می شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر که در ابتدای خرداد ماه قرار داریم برای دستگاه های اجرایی ملی بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۳۹ میلیارد تومان تخصیص داده ایم که حدود ۷۷ درصد بودجه عمرانی است .در حالی که تخصیص ۷۷ درصد اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی ملی در سال های گذشته بی سابقه بوده است.
وی یادآور شد: در یک ماهه نخست سال جاری درآمدهای ما شامل مالیات، حقوق گمرکی و سایر ۳۷ درصد افزایش یافته است.
نوبخت گفت: در آمدهای نفت در یک ماه اول سال جاری در مقایسه با سال گذشته ۹۹ درصد افزایش یافته است. علاوه بر این پرداخت هایی را هم که از حوزه اوراق بوده، پرداخت شده است.
معاون رییس جمهوری درباره بودجه عمرانی استان ها اظهار داشت: در دو ماه نخست امسال ۹ هزار و ۶۱۷ میلیارد تومان از بودجه عمرانی استان ها که ۸۶ درصد است، تخصیص داده ایم که ظرف هفته های آینده این تخصیص در همه استان ها توزیع می شود.
نوبخت گفت: سرفصل دیگر بودجه عمرانی بحث توازن است که حدود یک هزار و ۲۰۸ میلیارد تومان که ۱۰ درصد است را تخصیص داده ایم.
وی رقم تخصیص یافته و ردیف های متفرقه را سه هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان برابر ۱۹ درصد عنوان کرد و گفت: در مجموع تا کنون ۲۸ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان که ۴۷ درصد اعتبارات عمرانی است، تخصیص داده ایم در حالی که هنوز در دو ماهه اول سال قرار داریم.
وی خاطرنشان کرد : بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی ایران امسال ۴ درصد است در حالی که این رقم را در سال گذشته ۴.۳ درصد اعلام کرد و ما انتظار داریم با اقداماتی که انجام می دهیم و پرداخت های به موقع کاری عمرانی قبل از شروع سرما آغاز شود و شاهد رشد اشتغال در کشور باشیم.
وی در عین حال گفت: به ازای هر ۹ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی، یک واحد درصد رشد اقتصادی به دست می آید و ما امیدواریم امسال به رشد بالایی دست پیدا کنیم.