یکشنبه, آذر ۴, ۱۴۰۳

سهم تعاونی‌های اصفهان از سبد صادرات

نیرومند تأکید کرد: یکی از مهمترین کارهایی که در حوزه تعاون استان انجام شده این است که در شهرستانها مردم را جمع کرده و تعاونی توسعه و عمران را در این شهرستان‌ها ایجاد می‌کنیم و قانون هم به شهرداری‌ها و مراکز دولتی گفته است که اگر کارهایی را می‌توانید به این تعاونی‌ها واگذار کنید، اولویت با دادن به این تعاونی‌ها است چون سود آن مستقیماً به جیب مردم می‌رود، در این بخش در استان پیشتاز هستیم و رتبه اول تشکیل تعاونی‌های توسعه و عمران را داریم؛ سالانه حدود ۸۵ میلیون دلار صادرات این تعاونی‌ها است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: رتبه اول تشکیل تعاونی‌های توسعه و عمران را داریم و سالانه حدود ۸۵ میلیون دلار صادرات این تعاونی‌ها است.
به گزارش تعاون آنلاین، محسن نیرومند پیش از ظهر امروز با حضور در هفتاد و چهارمین جلسه علنی شورای شهر اصفهان ضمن تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: پیشنهاد شده این هفته به دلیل اهمیت تولید با عنوان هفته کار و تولید نامگذاری شود، اما در کل حمایت از جامعه بزرگ کارگری مطرح است و استان اصفهان به عنوان بزرگترین استان کارگری در کشور است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۵ معاونت دارد که ۴ مورد تخصصی و یک مورد عمومی است؛ بعد از گذشت بیش از ۶ سال از ادغام ۳ وزارتخانه کار و امور اجتماعی، تعاون و رفاه اجتماعی ابروزارتخانه‌ای با عنوان تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکیل شده است، کارشناسی‌های زیادی در این مورد انجام شده که آیا این کار درست بوده است یا خیر.

سالانه به ۳۲ هزار شکایت رسیدگی می‌کنیم

وی ادامه داد: نظر شخصی بنده شاید با وظیفه سازمانی تفاوت داشته باشد، درست است که این هم‌افزایی و مشترک بودن وظایف کمک می‌کند که از انرژی سایر سازمان‌ها استفاده کنیم، اما اینقدر این وزراتخانه بزرگ شده است که بسیاری از جزئیات آن به فراموشی سپرده شده است، از نظر بنده باید تجدید نظری در این خصوص شود وگرنه برخی کارهای مهم به فراموشی سپرده خواهد شد.

نیرومند در ادامه با بیان این‌که ما در این اداره کل وظایفی داریم که بزرگترین وظیفه ما وظایف اداره کار و امور اجتماعی سابق است که در معاونت روابط کار خلاصه شده است، توضیح داد: این معاونت به شکایات بین کارکنان و کارفرمایان رسیدگی می‌کند، یک دستگاه شبه قضایی بوده و قاضی و هیأت منصفه داریم و بالغ بر ۳۲ هزار شکایت را سالانه رسیدگی کرده و رأی صادر می‌کنیم.

ضعف در نظارت به دلیل کمبود بازرس

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به سختی کار ایجاد رضایتمندی در مردم، عنوان کرد: بالای ۷۰۰ تشکل کارفرمایی و کارگری در استان اصفهان داریم که ساماندهی و برگزاری انتخابات این‌ها در چهارچوب کار ما است، پرداخت بیمه بیکاری تا پیدا کردن شغل بعدی را نیز در این حوزه داریم و بالغ بر ۳۰ هزار نفر در سال را این طور تحت پوشش قرار داده و شناسایی کرده و استحقاق آن‌ها را بررسی می‌کنیم و بیمه بیکاری به آن‌ها می‌دهیم که متوسط پرداخت بیمه بیکاری ۲ سال است که از ۶ ماه شروع شده و بعضاً تا ۵ سال هم ادامه دارد.

وی با بیان این‌که نظارت بر اجرای قوانین در کارخانجات از دیگر وظایف ما است، گفت: ۷۰ بازرس کار داریم که باید بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و ۱۵۰ هزار واحد صنفی را نظارت کنند، به طور متوسط هر ۵ سال بررسی از یک کارخانه را داریم، این مهمترین وظیفه ما در حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

سهمی از اقتصاد که دولت حاضر به از دست دادنش نیست

نیرومند در ادامه عنوان کرد: قسمت دیگر کار ما تعاون یا همان وزارت تعاون سابق است که از نظر بنده ادغام باعث ظلم به این بخش شد، از طرفی ۲۵ درصد سهم اقتصاد باید به حوزه تعاون سپرده شود که جزو برنامه کلی نظام است اما از طرف دیگر وزارتخانه‌ای که قبلاً می‌توانست در این زمینه کار کند را ادغام می‌کنیم و تضعیف می‌شود و نهایتاً به آن سهم نخواهیم رسید و روی ۵ تا ۶ درصد مانده‌ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان این‌که سهم اقتصاد در کل ۱۰۰ درصد است، اذعان کرد: ۲۰ درصد اقتصاد در دست بخش خصوصی، ۵ درصد در دست بخش تعاون و ۷۵ درصد دیگر در اختیار دولت است، زمانی می‌توانیم سهم‌های دیگر را افزایش دهیم که از سهم دولت کم کنیم اما عملاً این سهم کم نمی‌شود، دولت به دلایل مختلفی سهم بیشتری را دارد و حاضر نیست این سهم را از دست بدهد، علیرغم صحبت‌هایی که برای خصوصی‌سازی و واگذاری می‌شود این اتفاق نیفتاده است.

صادرات ۸۵ میلیون دلاری تعاونی‌های توسعه و عمران

وی با اشاره به این‌که در بخش تعاون نزدیک به ۶ هزار و ۷۰۰ تعاونی در استان داریم که خیلی از این‌ها فعال نیستند، اذعان کرد: خیلی از تعاونی‌ها که با عنوان تعاونی مصرف یا مسکن تشکیل شدند را منحل می‌کنیم تا به سمت تعاونی‌های جدید، دانش‌بنیان و عمرانی برویم؛ با تشکیل تعاونی‌ها ۸۰ هزار شغل مستقیم جدید ایجاد شد.

نیرومند تأکید کرد: یکی از مهمترین کارهایی که در حوزه تعاون استان انجام شده این است که در شهرستانها مردم را جمع کرده و تعاونی توسعه و عمران را در این شهرستان‌ها ایجاد می‌کنیم و قانون هم به شهرداری‌ها و مراکز دولتی گفته است که اگر کارهایی را می‌توانید به این تعاونی‌ها واگذار کنید، اولویت با دادن به این تعاونی‌ها است چون سود آن مستقیماً به جیب مردم می‌رود، در این بخش در استان پیشتاز هستیم و رتبه اول تشکیل تعاونی‌های توسعه و عمران را داریم؛ سالانه حدود ۸۵ میلیون دلار صادرات این تعاونی‌ها است.

افزایش ۲ درصدی نرخ مشارکت در سال ۹۷

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به فعالیت معاونت اشتغال در این اداره کل خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال یک بحث فرادستگاهی است که همه باید برای آن تلاش کنند، ما هم یکی از دستگاه‌ها هستیم که بحث تنظیم بازار کار را به عهده داریم؛ همه باید پای بحث اشتغال باشند تا بتوانیم اقدام کنیم.

وی با بیان این‌که در بخش توانمندسازی نیروی کار تلاش می‌شود، مطرح کرد: در مجموع در پیگیری انجام شده برای جذب تسهیلات عملکرد در سال ۹۷ بسیار خوب بوده است.

نیرومند در ادامه تصریح کرد: آمار مرکز آمار ایران نشان می‌دهد نرخ بیکاری استان اصفهان که در سال ۹۶ به میزان ۱۵ درصد بوده در پایان سال ۹۷ به میزان ۱۳.۷ رسیده است علیرغم این‌که نرخ مشارکت ۲ درصد بالا رفته است، نرخ بیکاری در جوانان ۳۰ درصد، فارغ‌التحصیلان ۲۱ درصد و در بین زنان تحصیل کرده نیز ۳۶ درصد است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان این‌که نرخ بیکاری در استان اصفهان در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ تقریباً با نرخ کشوری برابر شد، گفت: نرخ بیکاری در استان اصفهان ۱۲.۳ درصد و متوسط کشور ۱۲.۱ درصد است.

وی گفت: جمعیت کارگری استان تقریباً ۶۰ درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده است، در این زمینه فعالیت داریم،همه باید برنامه‌ریزی بهتری برای این قشر داشته باشند تا بتوانیم در کاهش معضلات اجتماعی گام‌های اساسی برداریم؛ همه چیز در گرو رونق تولید است، کارگران قول داده‌اند که با کار کیفی و جهادی یأس را برای دشمن ایجاد کنند.