بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته در قالب گزارش جهانی تعاونی ها و اشتغال، ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۳۲۳ تعاونی در جهان فعالیت میکنند که این تعداد تعاونی زمینه ایجاد شغل برای ۲۷۹ میلیون نفر را فراهم کردهاند.
نزدیک به سه میلیون شرکت تعاونی در جهان فعالیت می کند.
به گزارش تعاون انلاین، بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته در قالب گزارش جهانی تعاونی ها و اشتغال، ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۳۲۳ تعاونی در جهان فعالیت میکنند که این تعداد تعاونی زمینه ایجاد شغل برای ۲۷۹ میلیون نفر را فراهم کردهاند.
تعاونی شکلی از بنگاه داری است که در برخی کشورهای جهان ضریب نفوذ بالایی دارد به عنوان مثال هندوستان، از نظر برخی تحلیلگران اقتصادی بهشت تعاونی ها توصیف شده است.
فعالیت نزدیک به ۱۰ درصد شاغلان جهان در تعاونی ها نشان از اهمیت این شکل از بنگاه داری در ادبیات اقتصادی دارد. بررسیهای کارشناسانه نشان می دهد مشاغل تعاونی در طول زمان در قیاس با دیگر شکل های اشتغال از پایداری بالاتری برخوردار هستند. رضایت کارکنان در این حوزه امری قابل توجه تلقی می شود چرا که شکاف درآمدی کوچکتری بین مشاغل مختلف وجود دارد و توزیع متعادل تری بین مشاغل تعاونی در مناطق روستایی و شهری وجود دارد.
هر چند ایران نیز در حال حاضر بیش از ۹۲ هزار تعاونی فعال دارد اما این بخش هنوز جایگاه ویژه خود را در اقتصاد ایران نیافته است.
تعاونی در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته شده و بر اساس مفاد پیش بینی شده در قانون اقتصاد ایران به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیم می شود.
سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران در خوشبینانه ترین حالت در حدود ۸ درصد است .دولت عمده ترین سهم از اقتصاد را به رغم اجرای سیاست های متعدد در اختیار دارد. با این حال با توجه به عدم تاثیرگذاری فرآیند خصوصی سازی در افزایش سهم بخش خصوصی و تعاون از اقتصاد، برنامه ریزیهای تازه ای برای تدوین شکلی تازه از واگذاری واحدهای دولتی در قالب تعاونی مطرح شده است. این مهم می تواند زمینه را برای گسترش بخش تعاون فراهم کند.
برنامه ریزی های صورت گرفته بر رسیدن سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد در اقتصاد ایران دلالت دارد.