تعاون آنلاین – مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت که تشکیل تعاونیهای توسعه و عمران شهرستانها بهترین راهکار جذب مشارکت عمومی در فعالیتهای اقتصادی و جمع آوری سرمایههای اندک مردم است.
شرکتهای تعاونی توسعه و عمران شهرستانی در ۲۸ آذر ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما هنوز این شرکتها در کهگیلویه و بویراحمد به فعالیت مطلوب نرسیدهاند.
صابر مظاهری روز دوشنبه در جلسه تشکیل شرکتهای تعاونی توسعه و عمران در استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تشکیل هر تعاونی در هر شهرستان به مشارکت نیم درصد از مردم آن منطقه نیاز دارد.
وی بابیان اینکه تنها در شهرستان بویراحمد هیات مؤسس شرکت تعاونی توسعه و عمران تشکیل شده و در شهرستان باشت نیز در حال انجام است گفت: این شرکت تعاونی با هدف جذب مشارکت مردمی در فعالیت های اقتصادی در هر هشت شهرستان استان در صورت استقبال مردم و مسئولان ایجاد خواهد شد.
وی گفت که برای تشکیل این شرکت تعاونی به ازای هر یکهزار نفر یک نماینده باید با رأی مردم انتخاب و هیات مؤسس شامل حدود ۹ نفر از میان این افراد انتخاب خواهد شد.
مظاهری با بیان اینکه مردم میتوانند از یک سهم به میزان ۳۰۰ هزار ریال تا ۱۵ میلیون ریال سهام خریداری کنند تصریح کرد که در مناطق کم برخوردار هر سهم ۱۵۰ هزار ریال تعیین شده است.
وی گفت: شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستان برای صدور مجوز فعالیت به سه میلیارد ریال سرمایه مردمی نیاز دارند و این شرکتها برای اجرای طرحهای عمرانی از ظرفیت بالایی برخوردارند و در شرایط مساوی در مناقصهها اولویت واگذاری فعالیتهای دولتی به آنهاست.
مظاهری از تشکیل ۲ شرکت تعاونی ‘آبران ‘ در کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: در صورت همکاری شرکت آب منطقهای و جهاد کشاورزی شرکتهای تعاونی آبران در مناطق روستایی و کشاورزی با هدف جلب مشارکت مردمی، رونق تولید و ایجاد اشتغال پایدار انجام خواهد شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد که تشکیل شرکتهای تعاونی با همکاری فرمانداریها، دهیاریها و شوراهای روستایی دنبال شود.
مجید محنایی بر لزوم تشکیل کارگروه شرکتهای تعاونی آبران از سوی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و آب منطقهای تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، وی اظهار کرد که ترویج فرهنگ تعاون و جلب مشارکت مردمی پیامدهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بالایی را بهویژه در مناطق روستای و عشایری به همراه دارد.
در این نشست ساماندهی شرکتهای سهام عدالت نیز مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد دستگاههای مربوطه از جمله فرمانداریها در این زمینه بیش از پیش مشارکت کنند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای حدود سه هزار تعاونی تولید است.