جمعه, اردیبهشت ۷, ۱۴۰۳

راه نجات اقتصاد ایران درشرایط کنونی چیست؟

حسین فلاح نژاد، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز در چهاردهمین همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان البرز گفت: هفته تعاون فرصتی برای تقدیر از زحمات تعاونگرانی است که در کنار حوزه‌های بخش خصوصی و دولتی سکان دار تعاونی و هدایتگر اقتصاد کشور و استان هستند.

حسین فلاح نژاد، سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز در چهاردهمین همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان البرز گفت: هفته تعاون فرصتی برای تقدیر از زحمات تعاونگرانی است که در کنار حوزه‌های بخش خصوصی و دولتی سکان دار تعاونی و هدایتگر اقتصاد کشور و استان هستند.

انتقاد مدیر تعاون استان البرز: تعاونی‌های خدماتی نمی‌توانند تسهیلات کم‌بهره دریافت کنند

فلاح‌نژاد ادامه داد: تعاونی نوعی مردمی سازی اقتصاد است و در این راستا مردم ما تعاونی را بهتر از بخش‌ها و روش‌های دیگر برای خصوصی سازی می‌پذیرند که نماد آن را در بازه زمانی بعد از جنگ به ویژه در توزیع اقلام اساسی دیدیم و این نقش کم کم خود را به سمت حوزه‌های دیگر کشاند و الان در حوزه‌های خدماتی، صنعتی و دانش بنیان  تعاونی‌ها حرف‌های خوبی برای گفتن دارند.

وی با اشاره به اینکه در استان البرز بیش از هزار تعاونی وجود دارد، افزود: این تعداد تعاونی به طور مستقیم حدود ۱۰ هزار نفر را به عنوان شاغل در مجموعه خود پذیرفته و در حال خدمت رسانی به مردم هستند.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارکردهای حوزه تعاون باید به مردم معرفی شود، گفت: شفافیت در عملکرد تعاونی‌ها موجب کارآمدی بهتر آنها است.

وی یکی از مهمترین روش هایی که امروزه برای نجات اقتصاد کشور استفاده می شود را حرکت به سمت اقتصاد تعاون دانست و بیان کرد: برای رسیدن به این مهم تعاونی ها باید راهکارها و روش های جدیدی را بکار گیرند تا بتوانند اطمینان مردم را جلب کنند و با کارکرد مناسب بتوانیم آنچه را که برای تعاون در سطح اشتغال و اقتصاد تعریف شده محقق کنیم.

در ادامه محمد مختاری، رئیس اتاق تعاون استان البرز در همایش تجلیل از تعاونی های برتر استان در خصوص بخش تعاون در کشور گفت گفت: بخش تعاون به اهدافی که در کشور برای آن تعریف شده بود نرسیده و دلیل آن هم این است که به آن توجهی نشده است به خصوص در بحث ادغامی که در وزارتخانه انجام شد. دولت کوچک نشد، تجمیع شد و به همین دلیل این بخش نتوانست به اهداف خود برسد.

رئیس اتاق تعاون استان البرز اظهار کرد: اوایل انقلاب، مشکلات محلی و شهری مردم تا حدود زیادی توسط خود مردم که در کانون های کوچکی به نام تعاونی ها فعال بودند، برطرف می شد؛ امروز بخش تعاون ۲۵ درصد از سهم اقتصاد کشور را باید بر عهده داشته باشد که این رقم در حال حاضر کمتر است و برای رسیدن به این سهم باید بیشتر کار شود و جایگاه تعاون می تواند عمده مشکلات در زمینه اشتغال و تولید را حل کند.

وی مطرح کرد: تجمیع سرمایه های اندک مردم و قرارگیری آن در یک سبد می تواند مشکلات موجود در بخش سرمایه گذاری را حل کند؛ در حال حاضر مردم ارقام کوچکی سرمایه در اختیار دارند که نمی توانند آن را به کار گیرند؛ اگر این سرمایه ها تجمیع و در یک سبد قرار داده شوند می توانند منابع سنگین و ارزشمندی را ایجاد کنند و طرح های بزرگی را بر عهده بخش تعاون بگذاریم تا آن ها را حل کنند.

مختاری با تأکید بر استفاده از نیروهای بومی بیان کرد: تجربه نشان داده که نیروهای بومی با شناخت و اطلاعاتی که دارند می توانند خوب کار کرده و مشکلات را حل کنند؛ استان البرز ظرفیت های بالایی دارد اما از نظر راندمان و بهره وری جایگاه خوبی ندارد. چرا باید وارد پروژه های کوچک شویم؟ ما باید در مسیر انجام پروژه های بزرگ گام برداریم.

رئیس اتاق تعاون استان البرز اذعان کرد: اگر تعاونی ها به صورت توانمند در کنار یکدیگر باشند، می توانند در واگذاری ها سهم خود را از اقتصاد داشته باشند که کمک استاندار و مدیران ذیربط در تشکیل این مجموعه نیاز است.

وی گفت: در سازمان دو بحث مالی و اخلاقی وجود دارد که اگر به این دو مقوله دقت شود، تمام اقشار مردم در کلان و ملی باید با یکدیگر متحد شوند. علیرغم سلایق مختلفی که وجود دارد اما باید بر اساس برنامه های تشکیلاتی خود عمل کنند؛ در کل منفعت ملی نباید فدای هیچ چیز دیگری شود.

چهاردهمین مراسم تجلیل از تعاونی های برتر استان البرز با حضور نمایندگان مردم استان البرز وتهران در مجلس شورای اسلامی وجهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استان البرز روز چهارشنبه ۱۳ شهریور در سالن همایش میلاد شهرداری کرج برگزار و از ۱۴ تعاونی برتر استان تجلیل گردید.

درج دیدگاه