جمعه, اردیبهشت ۷, ۱۴۰۳

رونق اشتغال در لرستان / توسعه مشاغل خانگی یکی از راهکارهای حل بیکاری

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اثرگذاری طرح توسعه اشتغال فراگیر در ایجاد اشتغال پایدار گفت: دربسته اشتغال فراگیر سهم چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی برای استان لرستان در نظر گرفته‌شده است.

دولت بر اساس تکلیف برنامه ششم توسعه مکلف است سالانه برای ۹۵۰ هزار نفر در کشور شغل ایجاد کند که رسیدن به این هدف در قالب برنامه‌هایی همچون بسته جامع اشتغال فراگیر که شامل طرح‌های مختلفی همچون طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو)، طرح مشوق‌های بیمه‌ای سهم کارفرما، طرح کارورزی و طرح مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی دنبال می‌شود.

در این باره مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اثرگذاری طرح توسعه اشتغال فراگیر در ایجاد اشتغال پایدار گفت: دربسته اشتغال فراگیر سهم چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریالی برای استان لرستان در نظر گرفته‌شده است.

به گزارش تعاون آنلاین، علی آشتاب در جلسه تشریح بسته فراگیر مشاغل که در استانداری لرستان برگزار شد، افزود: این طرح باهدف ایجاد زمینه‌های اشتغال پایدار با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هر استان در ۳۸ رسته فعالیت‌های مختلف تعریف‌شده است.

images

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اینکه طرح کاروزی یکی از طرح‌های بسته فراگیر اشتغال است گفت: تاکنون بیش از ۲۰ هزار نفر در سامانه طرح کارورزی در لرستان ثبت‌نام کرده‌اند که هفت هزار و ۳۲۲ نفر از ثبت‌نام‌شده‌ها از شرایط لازم برای به‌کارگیری در این طرح برخوردار بوده‌اند.

وی افزود: در همین سامانه ۴۳۶ واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی پذیرنده افراد متقاضی ثبت‌شده و برای ۱۳۴ واحد اقتصادی مجوز برای به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی صادرشده است.

آشتاب گفت: بسته فراگیر مشاغل در سه بخش طرح‌های توسعه‌ای، طرح‌های متقاضی سرمایه در گردش و طرح‌های ایجادی انجام می‌شود. طرح‌هایی همچون طرح کاروزی، مهارت‌آموزی در محیط کار واقعی، طرح مشوق‌های بیمه‌ای سهم کارفرما و طرح توسعه کسب‌وکار و اشتغال پایدار (تکاپو) در قالب بسته جامع فراگیر اشتغال تعریف‌شده است.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به اینکه طرح توسعه مشاغل خانگی یکی دیگر از طرح‌های موردنظر دربسته فراگیر اشتغال است نیز گفت: استان لرستان یکی از هشت استان کشور است که طرح توسعه مشاغل خانگی در آن به‌صورت پایلوت انجام می‌شود.

وی افزود: در طرح توسعه مشاغل خانگی که با همکاری جهاد دانشگاهی انجام می‌شود الگوی نوینی از مشاغل خانگی ارائه می‌شود و بعد از ارزیابی‌های صورت گرفته به‌تناسب مهارت‌های مختلف سهم ۲ هزار و ۷۰۰ نفری نیز برای استان در نظر گرفته‌شده است.

مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان نیز گفت: با توجه به ابهاماتی که در نحوه انجام بسته فراگیر مشاغل در استان بین دستگاه‌های اجرایی مختلف وجود دارد باید طی ۴۸ ساعت آینده در خصوص نحوه اجرای این بسته و تعریفی جامع و دقیق از رسته‌های شغلی در هر دستگاه به تفاهم‌نامه‌ای جامع رسید.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود به‌منظور بازدهی بیشتر در این بسته، سهم دستگاه‌های و مناطق مختلف بر اساس میزان کاری که انجام می‌دهند باشد تا هر دستگاه و یا هر شهرستانی که بیشترین کار را انجام داد به همان نسبت سهم بیشتری را دریافت کند.

 

 

درج دیدگاه