شنبه, اردیبهشت ۸, ۱۴۰۳

فرو نشست زمین مهمان تهرانی‌ها می‌شود

برای تغذیه مصنوعی دشت‌های استان تهران ۳۰۰ میلیون مکعب آب از سدهای پنجگانه برای تغذیه مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است هر چند تغذیه مصنوعی تنها یکی از راه‌های مقابله با فرونشست است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه دشت‌های شهریار و ورامین جزو بحرانی‌ترین فرونشست‌های کشور را به خود اختصاص می‌دهند،‌گفت:‌۴ منطقه ۱۷،۱۸،۱۹ و ۲۰ نیز سالانه ۱۰ سانتی‌متر فرونشست دارند.

به گزارش تعاون آنلاین، سیدحسن رضوی امروز در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه بین‌آلمللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب با اشاره به اینکه برداشت بی‌رویه آب باعث شده تا فرونشست شدیدی در دشت‌های استان تهران روی دهد، گفت: در برخی دشت‌های استان تهران روزانه یک میلیمتر در برخی دشت‌ها نیم میلیمتر فرونشست داریم، به طوری که از لحاظ فرونشست دشت‌ها دشت شهریار و ورامین جزو بحرانی‌ترین دشت‌ها از لحاظ فرونشست هستند.

تجهیز ۴۳ هزار هکتار از زمین های کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری

وی افزود: برداشت بیش از حد آب از دشت‌های شهریار باعث شده تا سالانه ۳۱۰ میلیمتر در این دشت‌ها فرونشست داشته باشیم، اما نکته‌ای که بسیار حائز اهمیت است این است که فرونشست زمین مهمان شهروندان تهرانی نیز شده است. به طوری که به دلیل تجمع چاه‌های زیرزمینی برای تامین آب‌های شرب و فضای سبز شهری ۴ منطقه ۱۷،۱۸،۱۹ و ۲۰ سالانه با فرونشست ۱۰ سانتی‌متری مواجه هستند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه در حال مدیریت مخازن سدها برای سال آبی جدید که از مهر ماه تا شهریور ماه سال آینده می‌باشد، هستیم،‌گفت: از ابتدای مهر ماه تا شهریور ماه ۹۸ که سال آبی پارسال محسوب می‌شود ۳۸۷ میلیمتر بارندگی داشتیم که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود و نسبت به سال قبل ۵۲.۵ درصد در استان تهران افزایش بارش داشتیم.

رضوی گفت: در طی یک سال گذشته بارش‌ها باعث شد تا مخازن ورودی سدهای پنجگانه تهران به ۲ میلیارد و ۶۱۴ میلیون متر مکعب برسد.که این عدد سال گذشته یک میلیارد و ۱۷۳ میلیون متر مکعب که از یک افزایش ۱۲۳ درصدی برخوردار بوده است.

وی افزود: با این وضعیت مخازن شرایط تامین آب شرب،‌کشاورزی و صنعت در سال آبی که پشت سر گذاشتیم، نسبت به سال‌های قبل وضعیت بهتری داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با تاکید بر اینکه امسال با توجه به بارش‌های مناسب هنوز مخازن زیرزمینی مشکلات جدی دارند،‌گفت:‌در شرایط فعلی میزان ذخیره آب در پشت سدهای پنجگانه تهران ۹۲۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به سال قبل خود ۲۹۰ میلیون متر مکعب بیشتر است و نسبت به مدت میانگین ۵۰ سال گذشته ۷۳ میلیون متر مکعب بیشتر در مخازن، سدها ذخیره شده است.

رضوی در مورد مدیریت سیلاب نیز گفت: در حال حاضر همچنان آب پشت سدهای کرج، ماملو و لتیان را تخلیه می‌کنیم و همچنین اگرچه سد نمرود که یک سد مشترک میان تهران و سمنان است، هنوز تکمیل نشده است، یک چهارم آب این سد را تخلیه و برای کشت پاییزه دشت گرمسار اختصاص می‌دهیم.

وی با بیان اینکه نسبت به سال قبل ۱۰ درصد آب سطحی بیشتری تامین شده است،‌گفت: برای شرب ۱۰ درصد برای بخش کشاورزی ۷۹ درصد و برای بخش صنعت ۸۰ درصد بیشتر از آب‌های سطحی استفاده شده است. پس این اعداد و ارقام بر اساس شرایط مناسب سدها بوده است. و باعث شده است تا برای تامین آب کمتر از منابع زیرزمینی در استان تهران برای تامین آب شرب استفاده شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به اینکه شرایط آب تهران مناسب است و کیفیت خوبی دارد، گفت:‌از مهر ماه امسال تا پایان شهریور سال آینده طبق پیش‌بینی سازمان هواشناسی شرایط نرمالی خواهیم داشت. پس پیش‌بینی ما این گونه است که شرایط تامین آب هم به لحاظ کمی و هم کیفی برای شهر تهران و استان تهران سال خوبی باشد.

رضوی در پاسخ به این سؤال که برای تغذیه مصنوعی دشت‌ها چه اقداماتی شده است،‌گفت: برای تغذیه مصنوعی دشت‌های استان تهران ۳۰۰ میلیون مکعب آب از سدهای پنجگانه برای تغذیه مصنوعی مورد استفاده قرار گرفته است هر چند تغذیه مصنوعی تنها یکی از راه‌های مقابله با فرونشست است.

درج دیدگاه