جمعه, اردیبهشت ۷, ۱۴۰۳

۱۴۰۰ طرح اشتغال روستایی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تاکنون یک هزار و ۴۰۰ طرح اشتغالزایی روستاییان و عشایر این استان برای دریافت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده است.

مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: تاکنون یک هزار و ۴۰۰ طرح اشتغالزایی روستاییان و عشایر این استان برای دریافت ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده است.

به گزارش تعاون آنلاین، محمد سنجری امروز (یکشنبه) در نشست کمیته اشتغال و سرمایه‌گذاری قوچان اظهار کرد: از طرح های معرفی شده تاکنون ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات برای ۴۵ طرح پرداخت‌شده که بانک‌های عامل باید تلاش بیشتری برای جذب اعتبارات داشته باشند.

وی هدف دولت از اجرای طرح اشتغال روستاییان و عشایر را معکوس کردن مهاجرت، ترویج تولید و حفظ جمعیت در روستاها خواند و افزود: سهم خراسان رضوی در اشتغال روستایی و عشایری چهار هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال بوده که در مرحله نخست ۲هزار و ۱۳۰میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۲۲ هزار نفر در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری ‌نامنویسی کرده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به ایجاد ۱۲۳ هزار فرصت شغلی در استان طی سال گذشته افزود: برای سال جاری نیز ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی هدف‌گذاری شده است.

سنجری خراسان رضوی را جزو چهار استان با بیشترین کاهش میزان بیکاری دانست و گفت: میزان بیکاری استان از ۱۳.۲ درصد سال ۹۵ به ۱۱.۲ درصد در سال ۹۶ کاهش یافت و مشارکت اقتصادی نیز با ۲ درصد افزایش از ۴۲.۱ درصد به ۴۴.۱ درصد رسید.

سنجری با بیان اینکه حدود ۴۰ درصد کارجویان فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند، گفت: بستری برای به‌کارگیری این قشر فراهم‌شده تا کارفرما انگیزه و علاقه نسبت به جذب این گروه داشته باشد و پس از قراردادی ۹ ماهه، در صورت تمایل کارفرما برای تجدید قرارداد، تا ۲ سال از پرداخت حق بیمه کارفرما می‌شود .

وی اضافه کرد: در تبصره ۱۸ قانون بودجه دولت تسهیلات ویژه‌ای در زمینه اشتغال در نظر گرفته شده که سهم خراسان رضوی ۱۸هزار میلیارد ریال و سهم قوچان از آن ۹۰۰ میلیارد ریال است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی بیان کرد: اعتبارات قوچان در تبصره ۱۶ قانون بودجه مربوط به کمیته امداد، بهزیستی، مشاغل خانگی و صندوق کارآفرینی امید ۱۱۰ میلیارد ریال بود که ۸۵ درصد آن جذب‌ شده است .

وی با اشاره به عملکرد صفر برخی دستگاه‌های اجرایی قوچان برای ایجاد اشتغال در سال گذشته، گفت: جهاد کشاورزی با یک هزار و ۶۲۶ نفر، صنعت و معدن ۶۲۳ نفر و کمیته امداد با ۴۰۵ نفر بیشترین میزان ایجاد اشتغال در قوچان را داشتند.

وی افزود: تعداد دستگاه‌های اجرایی درگیر ایجاد اشتغال در سال جاری به دلیل عملکرد ضعیف برخی دستگاه‌ها در سال گذشته از ۳۹ دستگاه به ۲۶ دستگاه رسیده است .

سنجری یکی از طرح‌های مصوب در حوزه اقتصاد مقاومتی را روستا تعاون یاد و تصریح کرد: تعهد استان ایجاد ۱۳۶ تعاونی بوده که ۱۷۰ موافقت‌نامه منعقد و ۱۰۵ تعاونی تشکیل‌ شده است.

وی ادامه داد: ظرفیت گسترده‌ای در حوزه تعاونی‌ها وجود دارد به‌ طوری‌ که ۲۰ درصد منابع و اعتبارات به این حوزه اختصاص دارد که باید از این قابلیت برای اشتغال استفاده کرد.

کارورزی فارغ‌التحصیلان قوچانی ۴.۲ درصد بالاتر از میانگین استانی

در ادامه این جلسه فرماندار قوچان اظهار کرد: درصد تحقق طرح های کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، در استان ۱۱.۲ و در قوچان با افزایش ۴.۲ درصدی به ۱۵.۴ رسیده و در ثبت سامانه رصد نیز افزایش ۱۶درصدی نسبت به میانگین استانی را داراست.

علیرضا قامتی با اشاره به اینکه تعهد این شهرستان برای سال جاری ایجاد ۲ هزار و ۸۷۲ شغل است، گفت: بیشترین تعهد اشتغال در شهرستان مربوط به جهاد کشاورزی و صنعت و معدن است.

وی یادآور شد: میزان بیکاری در قوچان ۱۷ و در استان ۱۱.۲درصد بوده که تلاش می‌شود در سال جاری از میانگین استانی عقب نمانیم. شهرستان قوچان در ۱۳۷ کیلومتری مشهد قرار دارد .

درج دیدگاه