وزن اقتصاد ایران از دهه شصت تا کنون تغییر نکرده است. حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی با اعلام این مطلب در گفتگو با تعاون آنلاین افزود: اقتصاد ما از دهه شصت تا کنون همچنان دولتی مانده و وزن دولت در این اقتصاد تغییر نکرده است در حالی که انتظار می رفت اقتصاد ایران در این […]
وزن اقتصاد ایران از دهه شصت تا کنون تغییر نکرده است.
حیدر مستخدمین حسینی کارشناس اقتصادی با اعلام این مطلب در گفتگو با تعاون آنلاین افزود: اقتصاد ما از دهه شصت تا کنون همچنان دولتی مانده و وزن دولت در این اقتصاد تغییر نکرده است در حالی که انتظار می رفت اقتصاد ایران در این سال های طولانی با کاهش سیطره دولت و افزایش سهم بخش خصوصی و تعاونی همراه باشد .
معاون اسبق وزیر اقتصاد اضافه کرد: در عمل دیدیم که در آن سال ها حول و حوش هشتاد درصد از اقتصاد ما در اختیار دولت بوده و در شرایط کنونی نیز تقریبا همین نسبت برقرار است . به این ترتیب می بینیم دولت ها در عمل وقتی مسئولیتی را می پذیرند علاقمند به واگذاری ان نیستند و حتی حیات خلوت های اقتصادی شان را ینز از دست نمی دهند .
او با تاکید بر اینکه خصوصی سازی در کشور شکست خورده است و ضرورت بازنگری بر این سیاست به شدت احساس می شود، ادامه داد: به نظر می رسد قوانین جاری و رفتارهای اقتصادی و رفتارهای مالی ما را به سمت رفتارهای دولتی مآبانه سوق می دهد و در نتیجه همین بسته بودن شرایط و دولتی بودن و البته دولتی ماندن ، شرایط دشواری را رقم زده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه بسته بودن فضای کسب و کار مانع از رونق اقتصادی در ایران شده است، ادامه داد: متاسفانه حفظ مالکیت و حرمت ان در ایران چندان مورد توجه نیست و همین مساله اقتصاد را با مسیر انحرافی روبرو کرده است در حالی که بخش های خصوصی و تعاونی این قدرت را دارند تا به درستی از پس مسئولیت اداره بخش های مهمی از اقتصاد برایند .
وی ادامه داد: آچه اهمیت دارد این است که فضا برای حضور موثر این بخش ها فراهم شود .
او با اشاره به اینکه نفت ، اقتصاد ایران را از زایایی غافل کرده است، گفت: سهل الوصول بودن درآمدهای نفتی سبب شده است چندان به فکر پا گرفتن اقتصاد خصوصی و تعاونی نباشیم و رد نتیجه سهمی بسیار نابرابر برای بخش های مطرح اقتصاد ایران فراهم شود .
او با اشاره به اینکه لازم است در بازنگری سهمی متعارف و عادلانه را برای تمامی بخش ها تعریف کنیم، اضافه کرد: ما معتقدیم که اقتصاد ایران قدرت بالایی دارد و با سیاستگذاری مناسب می توان بخش هایی را که امروزه سهمدار اقتصاد نیستند، با افزایش قابل توجه سهمشان مواجه کرد . در این صورت نه تنها بحران اشتغال ، که بخش مهمی از بحران های ساختاری نیز برطرف می شود .