هدف از ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم و روستایی، مهاجرت معکوس و توسعه و آبادانی پایدار در استان است و نظارت بعد از ارائه تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار مورد توجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: امسال هفت هزار و ۳۹۰ جوینده کار در استان سمنان نامنویسی کردند.
به گزارش تعاون آنلاین، اسماعیل غنیان صبح امروز در جلسه کارگروه اشتغال استان سمنان اظهار کرد: از ابتدای فروردین تا آذر ۹۸، هفت هزار و ۳۹۰ جوینده کار در استان سمنان نامنویسی کردند که از این تعداد، یک هزار و ۳۹۰ نفر به کار مشغول شدند.
چرا تحصیلات با اشتغال تناسب ندارد؟
غنیان گفت: از مجموع افراد به کار گمارده شده، ۵۷۶ نفر زن و یک هزار و ۳۸۱ نفر مرد هستند؛ یک هزار و ۱۸۲ نفر دیپلم و زیردیپلم و ۷۷۵ نفر فوقدیپلم و بالاتر بوده و یک هزار و ۸۸ نفر بدون مهارت و ۸۶۹ نفر دارای مهارت هستند.
وی تصریح کرد: از تعداد نامنویسیکنندگان و جویندگان کار، ۶۰ درصد دیپلم و زیر دیپلم و ۴۰ درصد دارای مدرک فوقدیپلم و بالاتر بودند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: از تعداد به کار مشغول شدهها در استان سمنان، ۶۰ درصد دارای مدرک دیپلم و زیردیپلم و ۴۰ درصد دارای مدرک فوقدیپلم و بالاتر بوده هستند.
غنیان بیان کرد: از مجموع به کار مشغول شده در استان سمنان، ۵۴ درصد بدون مهارت هستند و در سال جاری باید ۱۰ هزار و ۶۰ فرصت شغلی در استان سمنان ایجاد شود که تاکنون پنج هزار و ۵۶ فرصت شغلی ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: در سال جاری، ۵۶ میلیارد ریال تسهیلات در قالب قرضالحسنه مشاغل خانگی برای پرداخت به کارآفرینان استان سمنان مصوب شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: در مشاغل خانگی، تاکنون ۳۷۸ طرح با ۴۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال به بانکها ارسال شده و زمینه اشتغال ۴۳۴ نفر را فراهم آورده است. آموزشهای مهارتآموزی در استان سمنان در سالهای گذشته مبتنی بر نیاز بازار بوده است.
غنیان بیان کرد: سهم استان سمنان از محل تسهیلات روستایی، دو هزار و ۵۰ میلیارد ریال بوده است که تاکنون یک هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان اضافه کرد: ۲۱۰ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی در استان سمنان پرداخت شده است.
غنیان در خصوص اشتغال روستایی و عشایری گفت: تاکنون یک هزار و ۳۱ طرح با دو هزار و ۱۴۱ میلیارد و ۴۵۶ میلیون ریال در بانکها پرداخت و موجب اشتغال دو هزار و ۳۶۰ نفر شده است.
وی افزود: در اشتغال روستایی و عشایری تاکنون یک هزار و ۳۴ طرح با دو هزار و ۲۵۰ میلیارد و ۴۸۷ میلیون ریال با اشتغال دو هزار و ۳۸۶ نفر در بانکها انعقاد قرارداد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در خصوص اشتغال روستایی و عشایری گفت: تاکنون یک هزار و ۴۰ طرح با دو هزار و ۴۶۲ میلیارد و ۲۸۷ میلیون ریال در بانکها مصوب شده که زمینه اشتغال دو هزار و ۵۲۹ نفر فراهم آمده است.
غنیان در خصوص اشتغال روستایی و عشایری گفت: تاکنون یک هزار و ۷۲۳ طرح با سه هزار و ۲۰۶ میلیارد و ۸۱۱ میلیون ریال با اشتغال سه هزار و ۶۴۸ نفر به بانکها ارسال شده است.
ارائه گزارش بازار کار استان، اشتغال ایجادشده، سامانه رصد، مشاغل خانگی و تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری بخشی از دستور کار جلسه کارگروه اشتغال استان سمنان بود.
در این جلسه تأکید شد که تلاش بانکهای عامل برای اعطای تسهیلات در بخشهای مختلف اقتصادی استان شتاب بیشتری گیرد. روند اعطای تسهیلات در بخش روستایی و حمایتی استان با توجه به مدت زمان اندک تا پایان سال جاری سرعت گیرد.
توجه به مهارت و اجرای طرحهای مهارتآموزی با تکیه بر نیاز بازار در استان مورد توجه باشد؛ بخش قابلتوجهی از جویندگان کار در استان فاقد مهارت هستند که باید اهمیت این مهم، روزافزون در استان فرهنگسازی شود.
هدف از ایجاد فرصتهای شغلی در مناطق محروم و روستایی، مهاجرت معکوس و توسعه و آبادانی پایدار در استان است و نظارت بعد از ارائه تسهیلات برای ایجاد اشتغال پایدار مورد توجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
برگزاری کلاسهای آموزشی برای دریافت تسهیلات مشاغل خانگی در استان سمنان انجام شده و تثبیت اشتغال در بخش روستایی و مناطق محروم با تکیه بر توسعه اقتصادی مورد توجه است.
شناسایی محلههای هدف برای اجرای مهارتآموزی در استان در دست اجراست و طرحهای بازآفرینی شهری با تکیه بر رونق اقتصادی و مهارتمحور در استان سمنان اجرا شود. توجه به رویکردهای کارشناسی برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری و ایجاد اشتغال پایدار مورد توجه باشد.