سه شنبه, اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۳

۹۷درصد شرکت های تعاونی روستایی هرمزگان حسابرسی شدند/ ۱۷۰هزاربهره‌بردار عضو تشکل‌های بخش کشاورزی هستند

۹۷درصد شرکت های تعاونی روستایی هرمزگان حسابرسی شدند/ ۱۷۰هزاربهره‌بردار عضو تشکل‌های بخش کشاورزی هستند

مدیرتعاون روستایی با بیان اینکه بیش از ۱۷۰هزاربهره‌بردار عضو تشکل‌های بخش کشاورزی هستند، گفت: هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیت‌های این تشکل‌ها از مهمترین وظایف تعاون روستایی است.

مدیرسازمان تعاون روستایی هرمزگان گفت: عملیات حسابرسی ۹۷درصد شرکت های تعاونی روستایی هرمزگان انجام شد.

به گزارش تعاون آنلاین، سیروس اسدپور در نشست شورای هماهنگی سازمان هرمزگان با اشاره به اینکه، ۶ گروه جهت انجام حسابرسی و نظارت بر کار شرکت های تعاونی روستایی هرمزگان انتخاب شده اند اظهارداشت: از تعداد ۸۱ اتحادیه، شرکت تعاونی روستایی، تعاونی تولید، تعاونی کشاورزی، سهامی زراعی و تعاونی زنان سطح استان در ۷۸شرکت حسابرسی به طور کامل انجام گرفته است و مابقی نیز در دست بررسی است.

وی با اشاره به اینکه در زمینه حسابرسی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۵ درصد رشد داشته ایم،افزود: سازمان تعاونی روستایی هرمزگان در حسابرسی شرکت های تعاونی روستایی، تولید،کشاورزی، سهامی زراعی، زنان و اتحادیه ها رتبه دوم کشوری را کسب کرد.

اسدپور خاطرنشان کرد: بحث حسابرسی شرکت های تعاونی روستایی و سهامی زراعی و اتحادیه ها  از بعد نظارتی یکی از مهمترین عوامل تصدی گری سازمان تعاون روستایی است.

وی با بیان اینکه عملیات حسابرسی شرکت ها، توسط اتحادیه هرمزگان انجام می شود، تصریح کرد: براساس قانون تشکیل شرکت های تعاونی روستایی در گذشته،کلیه امور نظارت و انجام حسابرسی به عهده بخش دولتی بود که در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری تصدیگری‌های دولتی به بخش خصوصی سازمان تعاون روستایی ۱۰۰ درصد حسابرسی‌های این شبکه را به بخش خصوصی واگذار کرد.

اسدپور افزود: با توجه به اینکه بخش خصوصی ممکن است با جزییات فعالیت‌های شبکه تعاون روستایی آشنایی کافی نداشته باشد سیستم حسابرسی‌های عملیاتی نیز راه‌اندازی شده که به نوعی نظارت بر فعالیت بخش خصوصی محسوب می‌شود، در همین راستا با هماهنگی لازم با اتحادیه تعاون روستایی هرمزگان و ناظر عالی حسابرسی هرمزگان برنامه واگذاری این مسئولیت از طریق گروههای حسابرسی اتحادیه هرمزگان، زیر نظر واحد حسابرسی سازمان انجام شد.

وی با اشاره به موارد بررسی در موضوع حسابرسی، بیان کرد: بررسی تمام وجوه مالی، نظارت و بررسی بر نحوه تهیه و تنظیم ترازنامه و صورتحساب‌های مالی شرکت‌ها واتحادیه‌های تعاونی روستایی و کشاورزی و بودجه سالانه آن‌ها و بررسی روش‌های مالی و حسابداری در شرکت‌ها از جمله موارد حسابرسی است.

اسدپور با اشاره به اعتمادسازی و جلب مشارکت اعضای شرکتهای تعاونی، خاطرنشان کرد: درجهت اعتمادسازی و جلب مشارکت اعضا برای شفاف‌سازی درمعاملات اقتصادی، تعاونی‌ها از سیستم یکپارچه مالی به نام سیترا استفاده می‌کنند و تاکنون بیش از ۹۷ درصد تشکلهای تحت پوشش این سازمان مجهز به این نرم افزار مالی هستند.

مدیرتعاون روستایی با بیان اینکه بیش از ۱۷۰هزاربهره‌بردار عضو تشکل‌های بخش کشاورزی هستند، گفت: هدایت، حمایت و نظارت بر فعالیت‌های این تشکل‌ها از مهمترین وظایف تعاون روستایی است.

درج دیدگاه